Άγριο πιστολίδι: Γάζωσαν αστυνομικούς στην Λεμεσό. Δύο τραυματίες

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λεμεσού νοσηλεύεται ο αστυνομικός ο οποίος τραυματίστηκε το βράδυ του Σαββάτου εν ώρα καθήκοντος.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 22.00 όταν αστυνομικός εκτός καθήκοντος ενημέρωσε περίπολο όπως μεταβεί στην περιοχή του Αγίου Συλά αφού εκεί κινείτο ύποπτο όχημα.

Ο επί καθήκοντι αστυνομικός φέρει τραύματα στο στήθος από αυτόματο όπλο και υπεβλήθη σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση. Δεύτερος ένστολος νοσηλεύεται επίσης στο ΓΝ Λεμεσού ο οποίος επίσης φέρει τραύματα από την ένοπλη επίθεση που δέχθηκαν από τους δυο καταζητούμενους.

 

H αστυνομία συνέλαβε ωστόσο τον έναν από τους δράστες το πρωί της Κυριακής (6/5).

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον 31χρονο Ευθύβουλο Γεώργη (ΒΟΥΛΗ) ο οποίος συνελήφθη στα Πολεμίδια γύρω στις 8:50 το πρωί και μεταφέρεται στο Νοσοκομείο.

Για την εν λόγω υπόθεση η Αστυνομία διερευνά απόπειρα φόνου. Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν μέσα από το σταθμευμένο όχημα τους στην προσπάθεια δυο αστυνομικών να το προσεγγίσουν.

To χρονικό του τρόμου

Στιγμές τρόμου το βράδυ του Σαββάτου στη Λεμεσό. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Γ.Σωτηριάδης, αστυνομικός ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας ενώ πήγαινε σε διανυκτερεύον φαρμακείο για φάρμακα για το άρρωστο παιδί του, εντόπισε όχημα να κινείται ύποπτα.

Άμεσα ενημέρωσε τον κεντρικό σταθμό προκειμένου να αποστείλει περίπολο όχημα με οπλισμένους συναδέλφους του. Ο ίδιος παρέμεινε στον χώρο, κοντά στο Νέο Νοσοκομείο όπου και παρακολουθούσε διακριτικά το όχημα. Με την άφιξη του περιπόλου και προτού κατέβουν στη σκηνή οι δυο αστυνομικοί, οι τρεις δράστες που καταζητούνται άνοιξαν πυρ με το αυτόματο όπλο.

Ο ένας εκ των δυο επί καθήκοντι αστυνομικών, φέρει δυο τραύματα στο στήθος και υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ενώ ο άλλος φέρει διαμπερές τραύμα στην κοιλιακή χώρα και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι ο ένας εκ των τριών δραστών είναι τραυματίας, αφού στο όχημα στο οποίο επέβαιναν εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος.

Οι δράστες διέφυγαν από τη σκηνή πεζοί ενώ είναι γνωστοί στις Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αστυνομικός ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά μεταφέρθηκε άμεσα για χειρουργική επέμβαση στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Πριν μπει στο χειρουργείο φέρεται ν’ ανέφερε στους συναδέλφους του ότι η καταδίωξη αφορούσε πρόσωπα γνωστά στις Αρχές. Δεν αποκλείεται μαλιστα τα πρόσωπα αυτά να σχετίζονται με τις ληστείες σε ΣΠΕ και τραπεζικά υποκαταστήματα στη Λεμεσό.

Λίγο μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών σήμανε και πάλι συναγερμός, αφού υπήρξαν πληροφορίες ότι υπάρχει ταμπουρωμένος δράστης ή δράστες στο σημείο. Στη σκηνή έσπευσε και ο Αρχηγός Αστυνομίας.

sigmalive

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα