Αναπαράσταση του διπλού φονικού στην Κύπρο. Βροχή οι αποκαλύψεις

Αναπαράσταση του διπλού φονικού στην Κύπρο. Βροχή οι αποκαλύψεις

«Βροχή» οι αποκαλύψεις για όσα εκτυλίχθηκαν το μοιραίο βράδυ της διπλής δολοφονίας στο σπίτι της οδού Ζαλόγγου στο Στρόβολο της Κύπρου. Οι ύποπτοι άνοιξαν το στόμα τους και μίλησαν για όσα έγιναν στο σπίτι αλλά και όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν του διπλού φονικού .

Εν τω μεταξύ, στο σπίτι της τραγωδίας για να εξηγήσει επί τόπου τις κινήσεις και το πώς διαπράχθηκε το έγκλημα οδηγήθηκε ο τέταρτος ύποπτος.

Σε μία μαραθώνια κατάθεση που κράτησε πέραν των επτά ωρών η 21χρόνη ύποπτη που τελεί υπό κράτηση κατονόμασε και τέταρτο ύποπτο 22 ετών ο οποίος συνελήφθη λίγο πριν τις 11 το βράδυ του Σαββάτου και οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 Κύπρου.

Ο ανακριτής της υπόθεσης είπε ότι στην κατάθεση της η 21χρόνη μίλησε για συνάντηση που είχαν οι τέσσερις ύποπτοι το μοιραίο βράδυ στην κατοικία του 33 χρόνου για τις τελευταίες ετοιμασίες πριν από την υλοποίηση του σχεδίου τους. Μεταξύ άλλων μίλησαν για χρηματοκιβώτιο που νόμιζαν ότι βρισκόταν στο σπίτι.

Αναπαράσταση στον τόπο του εγκλήματος

Στον τόπο του εγκλήματος μεταφέρθηκε εχθές από τους αστυνομικούς ο 22χρονος που έχει συλληφθεί για εμπλοκή στη διπλή δολοφονία στην Κύπρο, για να πραγματοποιηθεί αναπαράσταση και να υποδείξει σκηνές στους ανακριτές.

Όπως αναφέρει ο «Φιλελεύθερος», στο σπίτι του άτυχου ζευγαριού αναμένεται να βρεθούν και οι άλλοι συλληφθέντες μέσα στο επόμενο διάστημα.

Εκτός από τον 22χρονο, για εμπλοκή στο ειδεχθές έγκλημα έχει συλληφθεί και ένας 33χρονος και η σύντροφός του αλλά και ο 23χρονος αδελφός του.

Η Αστυνομία προσήγαγε την Κυριακή ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας τον 22χρονο και πέτυχε την έκδοση διατάγματος κράτησής του για οκτώ ημέρες.

Σύμφωνα με όσα γράφει ο «Πολίτης», οι ύποπτοι γνώριζαν για την ύπαρξη χρηματοκιβωτίου στην οικία. Σύμφωνα μάλιστα με την κατάθεση της 21χρονης, ο 33χρονος γνώριζε πού ακριβώς βρισκόταν στο σπίτι το συγκεκριμένο χρηματοκιβώτιο.

Τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από τις καταθέσεις στο Δικαστήριο, όπως τα απαριθμεί ο «Πολίτης»:

• Σύμφωνα με τη μαρτυρία της 21χρονης, οι τέσσερις τους είχαν συναντηθεί αρκετό καιρό πριν τη διάπραξη του εγκλήματος, με σκοπό να οργανώσουν τη διάρρηξη στην οικία του άτυχου ζεύγους και να κλέψουν το χρηματοκιβώτιο.

• Επίσης, ο 33χρονος φέρεται να είπε πως κατά την προσπάθειά τους να διαρρήξουν την οικία του άτυχου ζεύγους «ίσως χρειαστεί να σκοτώσουμε».

• Ο 22χρονος κατονόμασε τον 33χρονο, ως το πρόσωπο που διέπραξε τους φόνους.

• Ο 22χρονος φέρεται να παραδέχθηκε ότι μετέφερε τον 33χρονο το βράδυ του φονικού στη σκηνή του εγκλήματος.

• Ο 22χρονος φέρεται να είναι το δεύτερο πρόσωπο που μπήκε στο σπίτι. Δηλαδή εκείνος του οποίου άνοιξε την πόρτα ο 33χρονος. Υπενθυμίζεται ότι ο 15χρονος γιος του άτυχου ζεύγους είχε καταθέσει στους ανακριτές πως ο 33χρονος, (που στην αναγνωριστική παράταξη αναγνώρισε ως το πρόσωπο που τον βρήκε στο δωμάτιό του) τον υποχρέωσε να ανοίξει την πόρτα της κουζίνας για να μπει μέσα ο δεύτερος συνεργός του.

• Η Αστυνομία εντόπισε τεκμήρια στην οικία του 22χρονου και συγκεκριμένα ένα ζευγάρι παπούτσια τα οποία πιθανόν να φορούσε κατά τη διάπραξη του εγκλήματος.

• Επίσης, στα σημειωματάρια που εντοπίστηκαν στο όχημα του 33χρονου, αναγράφονται τα γεγονότα της διπλής δολοφονίας.

Η συνάντηση της μοιραίας νύχτας

Συγκεκριμένα το βράδυ της 18/04/2018 συναντήθηκε στο σπίτι τους η ίδια, ο 33χρονος φίλος της, ο ετεροθαλής αδελφός του και ο ύποπτος όπου οργάνωσαν τον τρόπο που θα διέπρατταν το έγκλημα στην οικία της οδού Ζαλόγγου. Συγκεκριμένα ο συμβίος της και ο ύποπτος θα πήγαιναν στην οικία της οδού Ζαλόγγου με σκοπό να ακινητοποιήσουν τους ένοικους δηλαδή να τους δέσουν και στην συνέχεια να κλέψουν το χρηματοκιβώτιο που γνώριζε ο 33χρονος ότι υπήρχε εντός της οικίας. Σύμφωνα πάντα με την γυναίκα ο σύντροφός της, έδωσε οδηγίες στην ίδια και στον ετεροθαλή αδελφό του να παραμείνουν στο σπίτι του και να περιμένουν τηλεφώνημα του ώστε μόλις τελειώσουν το έργο με τον ύποπτο να μεταβούν στην οικία στην Ζαλόγγου για να παραλάβουν τα κλοπιμαία.

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις

Ο 33χρονος τους ανάφερε ότι ίσως και να χρειαζόταν να σκοτώσει τους ένοικους της οικίας της οδού Ζαλόγγου. Ο 22χρονος τέταρτος ύποπτος της διπλής δολοφονίας μόλις οι ανακριτές του πέρασαν χειροπέδες παρουσιάστηκε πρόθυμος να συνεργαστεί μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά «θα σας τα πω όλα». Όπως και οι άλλοι δύο ύποπτοι κατονόμασε τον 33χρονο ως τον εκτελεστή του διπλού φονικού.

Όσα είπε ο 22 χρόνος

Ο ύποπτος μεταξύ άλλων παραδέχθηκε ότι είναι το πρόσωπο που μετέβη με τον ετεροθαλή αδερφό του 33χρονου, που τελεί σε προσωποκράτηση, στην οικία των θυμάτων το βράδυ της 18/04/2018 και εξήγησε τον τρόπο που εισήλθε ο νεαρός εντός της οικίας ως επίσης ανέφερε ότι ο ίδιος εισήλθε στην κουζίνα του σπιτιού αφού του άνοιξε την πόρτα ο άλλος και ότι τον οδήγησε τον ανήλικο στο υπόγειο του σπιτιού. Ακόμη ανέφερε ότι ανέβηκαν μαζί στο δωμάτιο των θυμάτων και είδε τα θύματα που ήταν νεκρά. Το δικαστήριο διέταξε την οκταήμερη κράτηση και του τέταρτου υπόπτου.

Εναντίον του διερευνώνται 13 συνολικά αδικήματα, μεταξύ αυτών του φόνου εκ προ μελέτης και της συνωμοσίας προς διάπραξη φόνου. Οι ανακριτές αναμένεται αύριο να έχουν στα χέρια τους και τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων στο μαχαίρι και τα ρούχα που βρέθηκαν στην αυλή της πατρικής κατοικίας του 33 χρόνου. ερωτηματικό παραμένει την ίδια ώρα για τους ανακριτές για ποιο χρηματοκιβώτιο μιλούσε ο 33 Χρόνος ότι υπήρχε στην κατοικία αφού οι αστυνομικοί δεν διαπίστωσαν την ύπαρξη χρηματοκιβωτίου αλλά ούτε και ίχνη που να παραπέμπουν στο ενδεχόμενο μετακίνησης οποιουδήποτε βαριού αντικειμένου από το σπίτι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα