Κακοκαιρία Daniel: Εκκενώνεται το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής Πηλίου και το Γηροκομείο Βόλου – Κατέρρευσε η παλιά πτέρυγα

Κακοκαιρία Daniel: Εκκενώνεται το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής Πηλίου και το Γηροκομείο Βόλου – Κατέρρευσε η παλιά πτέρυγα

Σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της η κακοκαιρία Daniel. Το ρέμα της Αγίας Παρασκευής παρέσυρε την παλιά πτέρυγα του Γηροκομείου του Βόλου και προκάλεσε σοβαρότατες ζημιές, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανένας ηλικιωμένος.

Συγκεκριμένα, πτέρυγα του Γηροκομείου Βόλου κατέρρευσε από τα ορμητικά νερά του ποταμού με αποτέλεσμα να εκκενωθεί προληπτικά το συγκεκριμένο σημείο του ιδρύματος.

Από το εν λόγω γηροκομείο, 20 κατάκοιτοι ηλικιωμένοι μεταφέρονται σε κλινική της πόλης, ενώ οι υπόλοιποι 74 θα μεταφερθούν σε ασφαλή πτέρυγα του ιδρύματος.

 Εκκενώνεται και το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής Πηλίου 

Την εκκένωση του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής αποφάσισαν από κοινού ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel.

 Στόχος της απόφασης αυτής είναι η προστασία των έξι εργαζομένων και των δύο πληρωμάτων ΕΚΑΒ.

Για την απρόσκοπτη παροχή των ιατρικών υπηρεσιών δημιουργείται προσωρινή δομή στο δημαρχείο της Αργαλαστής σε συνεργασία με τον δήμο, ενώ αμέσως εκδίδεται ανακοίνωση για την προσωρινή παροχή πρώτων βοηθειών στο δημαρχείο, επισημαίνεται στη σχετική ενημέρωση.

 Διευκρινίζεται ότι στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής παραμένει πυροσβεστικό όχημα για τη συνεχή άντληση των υδάτων, ενώ μετά την ομαλοποίηση της κατάστασης το προσωπικό αναμένεται να επιστρέψει με ασφάλεια στο Κέντρο Υγείας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα