Το Spotify σε ρόλο 112 - Δοκιμάζει την αποστολή ειδοποιήσεων έκτακτης ανάγκης

Το Spotify σε ρόλο 112 - Δοκιμάζει την αποστολή ειδοποιήσεων έκτακτης ανάγκης

Το Spotify, η πλατφόρμα αναπαραγωγής μουσικής και podcasts, εισέρχεται σε νέα εδάφη καθώς, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα (01/07), δοκιμάζει ένα σύστημα ειδοποιήσεων έκτακτης ανάγκης στην αγορά της Σουηδίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το TechCrunch, σύμφωνα με αναφορές κώδικα που βρέθηκαν στην εφαρμογή του Spotify, η εταιρεία εξετάζει ένα σύστημα που θα βοηθά στη διανομή δημόσιων ανακοινώσεων που σχετίζονται «ατυχήματα, σοβαρά γεγονότα ή διακοπές σημαντικών υπηρεσιών» - κάτι που στην Ελλάδα γίνεται μέσω του 112.

Μάλιστα, το Spotify επιβεβαίωσε στο «TechCrunch» ότι δοκιμάζει ένα τέτοιο σύστημα, αλλά δεν εξήγησε γιατί θα ενδιέφερε τη συγκεκριμένη εταιρεία να παρέχει αυτού του είδους την υπηρεσία στους χρήστες της. Δεν υπάρχει σουηδικός νόμος που να απαιτεί από την εφαρμογή να το κάνει και το Spotify δηλώνει ότι, προς το παρόν, διερευνά μόνο αν η εφαρμογή θα μπορούσε να υποστηρίξει κάτι σαν σύστημα ειδοποιήσεων έκτακτης ανάγκης.

Η λειτουργία αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά από τον μηχανικό Κρις Μεσίνα, ο οποίος θεωρούσε ότι μια υπηρεσία ειδοποιήσεων έκτακτης ανάγκης θα μπορούσε να ωθήσει τους χρήστες του Spotify να ενεργοποιήσουν τις ειδοποιήσεις της εφαρμογής τους. Συχνά, οι χρήστες απενεργοποιούν τις ειδοποιήσεις από μη απαραίτητες εφαρμογές, όπως αυτές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, γεγονός που δυσκολεύει την εφαρμογή να τραβήξει την προσοχή των χρηστών και να προωθήσει τις νέες λειτουργίες της.

Τι κάνουν οι ανταγωνιστές του Spotify

Ευρύτερα, η υποστήριξη ειδοποιήσεων έκτακτης ανάγκης θα μπορούσε, επίσης, να εδραιώσει τη θέση του Spotify ως μια πιο απαραίτητη εφαρμογή που πρέπει να έχετε μαζί σας. Μπαίνει, ακόμα, στα… χωράφια της Meta, καθώς το κοινωνικό δίκτυο προσφέρει εδώ και σχεδόν μια δεκαετία τρόπους στους χρήστες ώστε να λαμβάνουν ενημερώσεις κατά τη διάρκεια μεγάλων καταστροφών με τη λειτουργία Safety Check.

Η Google αξιοποίησε, επίσης, τη δημοτικότητα της εφαρμογής της για να ειδοποιεί τους χρήστες σχετικά με καταστροφές, όπως συμβαίνει με τις ειδοποιήσεις σεισμού σε συσκευές με λογισμικό Android.

Από την πλευρά του, ένας εκπρόσωπος του Spotify επιβεβαίωσε τη δοκιμή σε δήλωσή του, προσθέτοντας όμως ότι δοκιμάζεται μόνο στη Σουηδία προς το παρόν. «Στο Spotify, διεξάγουμε τακτικά διάφορες δοκιμές σε μια προσπάθεια να βελτιώσουμε την εμπειρία των χρηστών μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της εταιρείας, τονίζοντας: «Ορισμένες από αυτές τις δοκιμές καταλήγουν να ανοίγουν τον δρόμο για την ευρύτερη εμπειρία των χρηστών μας, ενώ οι περισσότερες χρησιμεύουν μόνο ως μια σημαντική εκμάθηση».

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα