Apple Intelligence: Φέρνει το ChatGPT και την τεχνητή νοημοσύνη στο iPhone

Apple Intelligence: Φέρνει το ChatGPT και την τεχνητή νοημοσύνη στο iPhone

Η Apple, τη Δευτέρα (10/06), ανακοίνωσε το Apple Intelligence στο WWDC 2024, που είναι μια νέα σειρά λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης για το iPhone, τον Mac και άλλα προϊόντα της αμερικανικής εταιρείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το The Verge, μέσα στο έτος η Apple θα κυκλοφορήσει μια πιο διαλογική Siri, προσαρμοσμένα emoji βασισμένα στην τεχνητή νοημοσύνη (Genmoji), αλλά και το GPT-4o επιτρέποντας, έτσι, στη Siri να στραφεί στο chatbot της OpenAI όταν δεν μπορεί να χειριστεί αυτό που της ζητάτε.

Η εταιρεία που κάποτε αρνιόταν να χρησιμοποιήσει τον όρο «τεχνητή νοημοσύνη» όταν μιλούσε για τα χαρακτηριστικά μηχανικής μάθησης που διαθέτει, τώρα, απ' όσο μπορούμε να πούμε, φτάνει σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά που έχουν αναπτύξει η Google, η Microsoft και άλλες εταιρείες τον τελευταίο χρόνο. Μάλιστα, η Apple λέει ότι τα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης θα είναι διαθέσιμα μόνο στα iPhone 15 Pro και 15 Pro Max και στα iPad ή Mac με τσιπ M1 ή νεότερα, και μόνο όταν η γλώσσα τους είναι ρυθμισμένη στα Αγγλικά. Τα χαρακτηριστικά θα αρχίσουν να κυκλοφορούν αυτό το φθινόπωρο στα iOS 18, iPadOS 18 και macOS Sequoia.

Apple Intelligence: Η τεχνητή νοημοσύνη και τα χαρακτηριστικά της

Siri

Η Apple δήλωσε ότι οι λειτουργίες της τεχνητής νοημοσύνης θα εκτελούν ενέργειες μεταξύ εφαρμογών, καθώς και θα διαχειρίζονται ειδοποιήσεις, θα γράφουν αυτόματα πράγματα για εσάς και θα συνοψίζουν κείμενο σ' ένα e-mail, αλλά και σε άλλες εφαρμογές. Όπως και με άλλα ενσωματωμένα εργαλεία γραφής βασισμένα στην τεχνητή νοημοσύνη, μπορείτε να αλλάξετε τον τόνο σε κάτι που γράφετε με μια προτροπή.

Η εταιρεία αναφέρει, επίσης, ότι οι λειτουργίες αυτές μπορούν να παραπέμπουν σε μια εφαρμογή για να εκτελέσουν μια ενέργεια σε μια άλλη (π.χ. να ζητήσετε στη Siri να αναπαράγει ένα podcast που σας έστειλε ο συνεργάτης σας).

Όταν επικαλείστε τη Siri, η Apple λέει ότι έχει «επίγνωση της οθόνης», που σημαίνει ότι μπορεί να καταλάβει τι ζητάτε και «να αναλάβει δράση με το περιεχόμενο των χρηστών σε περισσότερες εφαρμογές με την πάροδο του χρόνου». Η Apple λέει ότι αυτό θα λειτουργεί τόσο σε εφαρμογές της αμερικανικής εταιρείας όσο και σε εφαρμογές τρίτων. Μάλιστα, θα μπορείτε να πληκτρολογείτε στη Siri, όχι μόνο να μιλάτε.

Προστασία των δεδομένων

Φυσικά, πρόκειται για την Apple, οπότε προέχει η προστασία της ιδιωτικής ζωής. Η εταιρεία λέει ότι πολλές λειτουργίες θα λειτουργούν στη συσκευή, όπου αυτό είναι εφικτό. Ωστόσο, όταν ζητάτε κάτι πιο περίπλοκο, η συσκευή σας - είτε πρόκειται για iPhone, για Mac ή για iPad - θα κάνει μια κλήση για να μεταφέρει αυτόματα το αίτημα στο cloud.

Η Apple λέει ότι χρησιμοποιεί «Private Cloud Compute». Τα μοντέλα που επεξεργάζονται τα πιο περίπλοκα αιτήματα είναι διακομιστές της Apple Silicon και η εταιρεία λέει ότι δεν θα αποθηκεύει ποτέ ή δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα σας στους διακομιστές της. Επίσης, η Apple υποστηρίζει ότι θα αφήσει ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες να επιθεωρήσουν τον κώδικα που εκτελείται στους διακομιστές της «για να επαληθεύσουν την ιδιωτικότητα».

Genmoji και νέες δυνατότητες για τις Φωτογραφίες

Η Apple κυκλοφορεί τα Genmoji, μια νέα λειτουργία που θα δημιουργεί αντιδράσεις που μοιάζουν με emoji on the fly, έτσι ώστε όταν δεν μπορείτε να βρείτε αυτό που θέλετε, να μπορείτε απλά να το δημιουργήσετε για εσάς χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη. Ομοίως, μια νέα λειτουργία δημιουργίας εικόνων έρχεται στο iOS 18, που ονομάζεται Image Playground. Η λειτουργία διατίθεται σε διάφορες εφαρμογές, αλλά έχει και τη δική της εφαρμογή με το ίδιο όνομα. Θα επιτρέπει, επίσης, στους προγραμματιστές να έχουν πρόσβαση σε ένα API για να συμπεριλάβουν το Image Playground στις συσκευές τους.

Επιπλέον, η Apple φέρνει την τεχνητή νοημοσύνη στην εφαρμογή των Φωτογραφιών. Μπορείτε ήδη να αναζητήσετε αντικείμενα που απεικονίζονται στη βιβλιοθήκη σας, αλλά η Apple ανακοίνωσε ότι βελτιώνει τον τρόπο, ώστε να μπορείτε να αναζητήσετε πράγματα όπως ένα άτομο που κάνει ρόδα. Επίσης, πρόσθεσε λειτουργίες παρόμοιες με το Magic Eraser της Google, όπως η δυνατότητα διαγραφής ενός προσώπου από μια φωτογραφία.

ChatGPT

Το ChatGPT, το οποίο τροφοδοτείται από το GPT-4o, θα έρθει στο iOS, στο macOS και στο iPadOS μέσα στο έτος. Έτσι, επιβεβαιώθηκαν οι προηγούμενες αναφορές για τη συνεργασία της OpenAI με την Apple. Πρόκειται, επί της ουσίας, για ένα chatbot, στο οποίο μπορεί να απευθυνθεί η Siri όταν δεν είναι σε θέση να κάνει αυτό που της ζητάτε.

Όταν το κάνει αυτό, θα ζητάει την άδειά σας πριν στείλει ερωτήσεις, έγγραφα ή φωτογραφίες στο ChatGPT και ότι, αφού απαντήσει, η Siri θα σας παρουσιάζει τις απαντήσεις του. Η Apple δήλωσε ότι αρχίζει με το καλύτερο chatbot, αλλά ότι θα υποστηρίξει και άλλα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης στην πορεία.

Η εταιρεία αναφέρει, επίσης, ότι το ChatGPT θα είναι διαθέσιμο για χρήση στα εργαλεία γραφής τεχνητής νοημοσύνης σε όλο το σύστημα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία εικόνων και ότι αποκρύπτει τις διευθύνσεις IP. Το OpenAI δεν θα αποθηκεύει ούτε τα αιτήματα των χρηστών, όπως τόνισε η Apple. Τέλος, ενώ δεν θα χρειαστεί να δημιουργήσετε λογαριασμό ή να πληρώσετε για το ChatGPT, η Apple λέει ότι οι συνδρομητές μπορούν να συνδέσουν τους λογαριασμούς τους για να χρησιμοποιούν επί πληρωμή λειτουργίες μέσα στις ενσωματωμένες ενσωματώσεις.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα