NOVA: Χωρίς δίκτυο στις τηλεφωνικές κλήσεις και SMS για αρκετές ώρες

NOVA: Χωρίς δίκτυο στις τηλεφωνικές κλήσεις και SMS για αρκετές ώρες

Ολική κατάρρευση έχει υποστεί τo δίκτυο της NOVA σε πολλές περιοχές της Ελλάδας για περισσότερες από δύο ώρες, με τους συνδρομητές να μην μπορούν να κάνουν ή να δεχθούν κλήσεις ή να δεχθούν γραπτά μηνύματα.
Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της την ονομάζει «προσωρινή βλάβη», παρότι ανά περιοχές είναι πολύωρη.

Οι περισσότεροι χρήστες το ανακάλυψαν μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες να επικοινωνήσουν με την εταιρεία. Παράλληλα, η NOVA προχώρησε σε μια ανακοίνωση μέσω των social media με καθυστέρηση τουλάχιστον 60 λεπτών μετά την εμφάνιση της βλάβης.

Πλήρης κατάρρευση του δικτύου εκτός από τις υπηρεσίες Ίντερνετ
Εξαιτίας της βλάβης πέρα από τις τηλεπικοινωνίες, προβλήματα παρουσιάστηκαν στις online αγορές οι οποίες έχουν επιβεβαίωση παραγόντων από κινητό τηλέφωνο μέσω SMS. Δηλαδή οι χρήστες δεν μπορούσαν να δεχτούν κωδικό επιβεβαίωσης μέσω μηνύματος στην περίπτωση που δεν έχουν κάποια από τις συνεργαζόμενες εφαρμογές της NOVA.

Η NOVA με την ανωτέρω ανάρτησή της και αναγγελία της βλάβης στην πλατφόρμα Facebook, αναφέρει ότι «τυχόν αδυναμία λήψης κλήσεων και SMS από δίκτυα τρίτων είναι προσωρινή» και καταβάλλει «κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση επαναφορά των υπηρεσιών».

Προβλήματα σε λιγότερους πελάτες έχουν εμφανιστεί σύμφωνα με μαρτυρίες από το πρωί της Κυριακής, όμως η πλήρης κατάρρευση επήλθε από το απόγευμα της Κυριακής.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα