iPhone: Τρία κόλπα για να βελτιώσεις τις φωτογραφίες σου

Η κάμερα του κινητού έχει άπειρες δυνατότητες και πλέον οι φωτογραφίες δείχνουν επαγγελματικές. Υπάρχουν ορισμένες ρυθμίσεις που μπορείς να προσαρμόσεις στο iPhone ώστε να τραβάς ακόμα καλύτερες λήψεις φωτογραφιών και βίντεο.

Αν θέλεις λοιπόν να βελτιώσεις τις λήψεις φωτογραφιών του iPhone, αρκεί να εκμεταλλευτείς τις δυνατότητες του και να προσαρμόσεις τις ρυθμίσεις σου.

1. Ενεργοποίησε τις γραμμές πλέγματος

Η λήψη μιας φωτογραφίας ή βίντεο ενός ατόμου ή ενός αντικειμένου δεν είναι τόσο απλή υπόθεση όσο φαίνεται, καθώς η σύνθεση της φωτογραφίας είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Το πλέγμα σε διευκολύνει αρκετά ώστε να κρατάς το iPhone σε σωστή θέση και να εστιάζεις σωστά. Για να το ενεργοποιήσεις, πήγαινε στις «Ρυθμίσεις» > «Κάμερα» και ενεργοποιήστε το «Πλέγμα».

2. Επέλεξε τη μορφή RAW

Από την κυκλοφορία του iPhone 12 Pro, η Apple επιτρέπει στους χρήστες iPhone να καταγράφουν εικόνες σε μορφή ProRAW απευθείας από την εφαρμογή της κάμερας. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την συγκεκριμένη λειτουργία, μία φωτογραφία RAW είναι η αρχική εικόνα που τραβήχτηκε από τον αισθητήρα της κάμερας με ελάχιστη ή καθόλου επεξεργασία. Περιέχει όλα τα δεδομένα όπως, φωτεινότητα, σκιές και χρώματα το οποία μπορούν στην συνέχεια να επεξεργαστούν μέσω λογισμικού επεξεργασίας όπως είναι για παράδειγμα το Adobe Lightroom.

Για ενεργοποίηση του Apple ProRAW και του ProRes σε υποστηριζόμενα μοντέλα iPhone Pro, πάτα στις «Ρυθμίσεις» > «Κάμερα» > «Μορφές» και μετά ενεργοποιήστε το «Apple ProRAW» ή το «Apple ProRes»

3. Επέλεξε το φωτογραφικό στιλ που θέλεις

Πρόκειται για προκαθορισμένα στιλ με διαφορετικές τιμές τόνου και ζεστασιάς που μπορούν να αλλάξουν δραματικά την εμφάνιση των φωτογραφιών σας, διατηρώντας παράλληλα πράγματα όπως το χρώμα του ουρανού και τους τόνους του δέρματος.

Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τα φωτογραφικά στιλ μεταβαίνοντας στις «Ρυθμίσεις» > «Κάμερα» > «Φωτογραφικά στιλ» και να επιλέξετε αυτό που θέλετε.

πηγή: jenny.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα