Ο μύθος με το βρεγμένο κινητό και το ρύζι

Το κινητό έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Έχει γίνει κάτι σαν την ταυτότητα μας, σαν προέκταση της προσωπικότητας μας και όταν κάτι συμβεί σε αυτό, από το να κλείσει ή να βραχεί, τότε μπορεί να μας πιάσει πανικός και να αναρωτηθούμε με δόση υπερβολή και τώρα τι θα κάνω;

Αν το κινητό βραχεί, είτε λόγω βροχής, είτε αν πέσει στην πισίνα τη θάλασσα ή τη μπανιέρα, τότε μπορεί να καταστραφεί πολύ γρήγορα ακόμα και σε μερικά δευτερόλεπτα, αφού σημαντικά για τη λειτουργία του μέρη του κινητού, χαλούν αμέσως μόνο και μόνο αν έρθουν σε επαφή με οποιοδήποτε υγρό. Και η εγγύηση δεν καλύπτει συνήθως τη ζημιά από νερό.

 Υπάρχουν πολλές προτεινόμενες λύσεις για να γλιτώσεις το κινητό σου. Μια πολύ διαδεδομένη είναι να βάλεις το κινητό σου σε ρύζι και να το κλείσεις μέσα σε πλαστική σακούλα. Το ρύζι θα ρουφήξει την υγρασία από το κινητό και ίσως έτσι να έχει κάποια ελπίδα.

Δυστυχώς αυτή η εκλογικευμένη πρόταση είναι μύθος. Το να βάλεις ένα βρεγμένο κινητό σε μια σακούλα με ρύζι δεν είναι καλή ιδέα. Για διάφορους λόγους. Το ρύζι δεν θα βοηθήσει το κινητό να στεγνώσει. Τα κινητά μπορούν να ανοίξουν μόνα τους ακόμα κι αν βραχούν, άσχετα αν τα βάλεις σε ρύζι. Το ρύζι δεν θα απορροφήσει όλη την υγρασία και αντίθετα οι κόκκοι μπορούν να εισχωρήσουν σε σημεία του κινητού και να προκαλέσουν περισσότερη ζημιά.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να βγάλετε την μπαταρία, αν βγαίνει, να το σκουπίσετε με στεγνό πανί και αν δεν ανοίξει να το πάτε για επισκευή. Αν όλα αυτά δεν δουλέψουν τότε αναγκαστικά θα πρέπει να το αντικαταστήσετε, αφού είπαμε πως πλέον δύσκολα κάποιος ζει χωρίς κινητό.

e-radio

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα