Πώς το Διαδίκτυο άλλαξε τα πάντα

Είναι δύσκολο να σκεφτείς ένα τεχνολογικό επίτευγμα το οποίο άλλαξε τη ροή της ιστορίας περισσότερο από ότι το διαδίκτυο. Όταν οι άνθρωποι κοιτούν προς τα πίσω και αναλογίζεται πόσο εξαρτημένος είναι ο κόσμος σε αυτό, η σημασία του δεν μπορεί να παρεξηγηθεί.  Πολλά από τα πράγματα που οι άνθρωποι θεωρούν δεδομένα σήμερα είναι δυνατά λόγω της ύπαρξης του Διαδικτύου. Η άμεση παράδοση αγαθών την επόμενη ημέρα Η παράδοση του κορυφαίου την επόμενη μέρα, η ενημέρωση για τις τοπικές ειδήσεις ή ακόμη και το να παίζεις πόκερ από την άνεση του σπιτιού είναι όλα δυνατά χάρη στο διαδίκτυο

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ζούμε σε μια ψηφιακή εποχή. Οι άνθρωποι είναι ουσιαστικά συνδεδεμένοι με τα τηλέφωνά τους επειδή μπορούν να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο εξ αποστάσεως και η πιθανότητα να έχει τηλέφωνο ένα άτομο είναι πολύ υψηλή. Η βιομηχανία έχει επίσης βελτιωθεί σημαντικά χάρη στο διαδίκτυο και πολλές επιχειρήσεις τώρα πιθανότατα θα δυσκολευόντουσαν να επιβιώσουν εάν το διαδίκτυο εξαφανιζόταν κάποια μέρα. Αυτές οι εταιρείες βασίζονται σε αυτό στην καθημερινή τους δρατηριότητα, καθώς οι περισσότερες πιθανότατα χρησιμοποιούν υπολογιστές με οιονδήποτε τρόπο.

Επικοινωνία
Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους το διαδίκτυο έχει αλλάξει τα πάντα. Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο άλλαξε την επικοινωνία είναι σίγουρα ο σημαντικότερος αντίκτυπος που είχε. Πριν εμφανιστεί το διαδίκτυο, οι άνθρωποι μπορούσαν να μαθαίνουν ειδήσεις από άλλες χώρες μόνο μέσω εφημερίδων, τηλεόρασης και μερικών άλλων πηγών. Τώρα, αυτό είναι δυνατό απλά ξεκλειδώνοντας ένα τηλέφωνο και να βλέποντας οποιαδήποτε εφαρμογή ειδήσεων. Με αυτόν τον τρόπο, το Διαδίκτυο συνέβαλε στην επιτάχυνση της παγκοσμιοποίησης, καθώς υπάρχουν πολύ λίγες περιοχές στον κόσμο που δεν αποτελούν πλέον μέρος της παγκόσμιας κοινότητας, εκτός από ορισμένες φυλές σε απομονωμένες περιοχές. 

Είναι επίσης απίστευτα εύκολο να μιλάς με ανθρώπους χάρη στο διαδίκτυο, το οποίο έδωσε το έναυσμα για τη δημιουργία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Φυσικά, οι άνθρωποι είχαν τηλέφωνα και νωρίτερα για να επικοινωνούν μεταξύ τους , αλλά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν φέρει κοντά τους ανθρώπους με έναν εντελώς νέο τρόπο. Οι ζωές των ανθρώπων μπορούν να ΄προβληθούν μέσα από τα προφίλ τους και όσοι χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να επικοινωνήσουν, μπορούν να δουν ένα πρόσωπο δίπλα σε ένα όνομα, σε αντίθεση με όταν χρησιμοποιούν τηλέφωνα.

Διασκέδαση
Το διαδίκτυο είναι επίσης απίστευτα χρήσιμο για την ανάπτυξη του τομέα της ψυχαγωγίας, και αυτό μπορεί να φανεί μέσω μιας ποικιλίας διαφορετικών μέσων. Πριν δημιουργηθεί, ο κόσμος είχε την τηλεόραση και τον κινηματογράφο για να διασκεδάσει. Αν και υπήρχαν και άλλα πράγματα που ο κόσμος φυσικά απολάμβανε, αυτές ήταν οι πιο δημοφιλείς δραστηριότητες εκείνη την εποχή. Το διαδίκτυο άλλαξε τα πάντα και όχι μόνο επέτρεψε σε αυτά τα μέσα να συνδεθούν στο διαδίκτυο, αλλά γέννησε επίσης εντελώς νέα είδη ψυχαγωγίας, όπως τα διαδικτυακά βιντεοπαιχνίδια και η μετάδοση μουσικής σε πραγματικό χρόνο. Αυτά είναι δύο μέσα που θεωρούνται δεδομένα, αλλά είναι δυνατά μόνο χάρη στο διαδίκτυο.

Κοιτάζοντας το μέλλον
Είναι σαφές ότι το διαδίκτυο είχε τεράστιο αντίκτυπο στη ζωή μας και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι άλλαξε τα πάντα. Ζούμε ήδη σε μια ψηφιακή εποχή, αν και κάποια απομεινάρια της ζωής πριν από το διαδίκτυο εξακολουθούν να παραμένουν. Κοιτάζοντας προς το μέλλον, είναι πιθανό όλο και περισσότερες πτυχές της ζωής μας να εισέλθουν στον ψηφιακό κόσμο, δεδομένης της χρησιμότητας που παρέχει το διαδίκτυο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα