Πόσες φορές ερωτευόμαστε στη ζωή; Οι ειδικοί απαντούν

Πόσες φορές ερωτευόμαστε στη ζωή; Οι ειδικοί απαντούν

Ερωτεύτηκατε για πρώτη φορά και πιστεύετε ότι θα είναι για πάντα; Ίσως πρέπει να περιορίσετε τον ενθουσιασμό σας, αφού είναι πιθανό ότι θα χρειαστεί να ερωτευτείτε μερικές φορές ακόμη πριν βρείτε την αληθινή αδελφή ψυχή σας. Αυτό υποστηρίζει η λεγόμενη «Three Loves Theory», σύμφωνα με την οποία κάθε μία από αυτές τις τρεις σχέσεις θα μας μάθαινε κάτι διαφορετικό, βοηθώντας μας να καταλάβουμε τι περιμένουμε από τον σύντροφό μας. Πρόσφατα, η εν λόγω θεωρία επιβεβαιώθηκε από μια μελέτη που διεξήχθη από το γαλλικό brand εσωρούχων Pour Moi σε δείγμα 2.039 ατόμων ηλικίας 25 ετών και άνω, από τα οποία τουλάχιστον τα 1.000 ήταν σε συνεχή σχέση. Διαπιστώθηκε ότι σχεδόν ένας στους τρεις ανθρώπους (31%) είχε τρεις έως τέσσερις συντρόφους πριν συναντήσει τον τελευταίο.

Τι είναι όμως ακριβώς η «Three Loves Theory»; Η Roxie Nafousi, coach αυτο-ανάπτυξης, manifesting γκουρού, ambassador του Ιδρύματος Ψυχικής Υγείας και συνεργάτιδα της πλατφόρμας ευεξίας POOSH της Kourtney Kardashian, μας το εξηγεί.

Οι θεμελιώδεις σχέσεις σύμφωνα με τη «Three Loves Theory»

Πρώτη αγάπη
Η πρώτη αγάπη είναι αυτή που μοιάζει με παραμύθι και που πιστεύουμε ότι θα κρατήσει για πάντα. Συνήθως, είναι μια ιστορία που διαδραματίζεται σε ένα μάλλον επιφανειακό επίπεδο και που μας βλέπει να δίνουμε μεγάλη σημασία στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι γύρω μας βλέπουν τη σχέση μας. «Ακόμα κι αν αισθάνεσαι σαν πραγματική αγάπη αυτή τη στιγμή, συνήθως δεν είναι η βαθιά, ωμή αγάπη που βιώνεις αργότερα», εξηγεί η Nafousi. «Στο τέλος της σχέσης, ο πόνος μπορεί να φαίνεται τεράστιος, αλλά συνήθως ξεπερνιέται γρήγορα». Τι μας αφήνει αυτό; Πρώτα από όλα, η ανάμνηση του τυφώνα των συναισθημάτων που μας έπληξε όταν ερωτευτήκαμε, μετά η επίγνωση του γεγονότος ότι μια σχέση, όσο έντονη κι αν είναι, μπορεί να μην κρατήσει για πάντα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα