Αυτά είναι τα πέντε είδη της απιστίας

Αυτά είναι τα πέντε είδη της απιστίας

Τι ορίζεται ως απιστία; Μια ερώτηση που δεν έχει απαντηθεί με ακρίβεια εδώ και πολλά χρόνια.

 Κάθε προσέγγιση στη λύση του τι συνιστά την απιστία βρίσκει δεκάδες παρακλάδια και απαντήσεις, οι οποίες εξαρτώνται από το άτομο το οποίο συνδιαλέγεσαι, τα βιώματα και τα πιστεύω του.

Ωστόσο, φαίνεται πως υπάρχουν περισσότερα είδη απιστίας από το προφανές – ένας από τους δύο συντρόφους να κοιμάται με άλλο άτομο, ενώ είναι σε σχέση.

Πολλοί μπορεί να θεωρούν ένα απλό βλέμμα σε κάποιον άλλο απιστία και άλλοι ένα μήνυμα ή μια έξοδο. Ο ορισμός της απιστίας ποικίλλει από ζευγάρι σε ζευγάρι. Όμως, υπάρχουν μερικοί παράγοντες, όπως η μυστικότητα, η συναισθηματική σύνδεση και η παραπλάνηση του άλλου που είναι κοινοί σε όλους.

Σύμφωνα με sex experts, υπάρχουν 5 τύποι απιστίας και δύο από αυτούς δεν χρειάζονται καν δεύτερο άτομο για να πραγματοποιηθούν.

Η σωματική απιστία
Αν και είναι αυτονόητο, πολλοί είναι οι άνθρωποι που θεωρούν το σεξ με κάποιον που δεν είναι ο σύντροφός τους ως κάτι αθώο. Πιστεύουν ότι η σωματική έλξη δεν έχει να κάνει με την αγάπη και τα συναισθήματα, γι’ αυτό και δεν θεωρείται απιστία. Ο Jo Barnett, σύμβουλος σχέσεων, λέει στον indipendent, πως το αν η σωματική συνεύρεση με κάποιον άλλο, ενώ βρισκόμαστε σε σχέση, θεωρηθεί απιστία εξαρτάται από τον σύντροφό μας.

Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις
Είναι απόλυτα φυσιολογικό να φαντασιώνεσαι κάποιον που θεωρείς ελκυστικό είτε βρίσκεσαι είτε όχι σε σχέση. Ωστόσο, το να τον ονειρεύεσαι όλη την ημέρα και να φτάνεις σε σημείο να λες ψέματα στον σύντροφό σου, είναι λιγάκι επικίνδυνο για τη σχέση σου. Αν για παράδειγμα, πηγαίνεις συνέχεια στο ίδιο καφέ, στο οποίο τον καφέ φτιάχνει ένας barista που θεωρείς όμορφο, γνωρίζεις το πρόγραμμα εργασίας του και λες ψέματα στον σύντροφό σου για το πού βρίσκεσαι, κάποιο πρόβλημα θα υπάρξει, δεν συμφωνείς;

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα