Μπορεί ένας χωρισμός να είναι ομαλός;

Μπορεί ένας χωρισμός να είναι ομαλός;

Κανείς δεν μπαίνει σε ένα γάμο περιμένοντας να αποτύχει.

Εντούτοις, περισσότερο από το 20% των πρώτων γάμων καταλήγουν σε διαζύγιο μέσα σε πέντε χρόνια, και το 48% των γάμων διαλύονται μέσα σε 20 έτη, σύμφωνα με στοιχεία από την Αμερική.

Ο χωρισμός και το διαζύγιο είναι συναισθηματικά δύσκολες καταστάσεις, αλλά είναι δυνατόν να έχει κανείς έναν υγιή χωρισμό.

Συνεργασία, επικοινωνία και διαμεσολάβηση!

Το τέλος ενός γάμου συνήθως οδηγεί στην ανεξέλεγκτη έκφραση μιας πλημμύρας συναισθημάτων, που συμπεριλαμβάνουν το θυμό, τη θλίψη, το άγχος και το φόβο. Μερικές φορές αυτά τα συναισθήματα μπορεί να αυξηθούν εκεί που κανείς δεν το περιμένει. Μια τέτοια αντίδραση είναι φυσιολογική και με την πάροδο του χρόνου η ένταση αυτών των συναισθημάτων θα υποχωρήσει. Στο μεσοδιάστημα, οι άνθρωποι που είναι καλοί και συμπονετικοί με τον εαυτό τους, έχουν μια ευκολότερη διαχείριση των δυσκολιών του διαζυγίου στην καθημερινότητά τους.

Είναι προτιμότερο να μην σκέφτεται κανείς το χωρισμό ως μια μάχη. Η διαμεσολάβηση του διαζυγίου είναι συχνά μια καλή εναλλακτική λύση. Η προσπάθεια να κάνει κανείς τα πράγματα λειτουργικά για τον εαυτό του, μπορεί να είναι απογοητευτική και αυτοκαταστροφική και τα προβλήματα που συνέβαλαν στο χωρισμό του, είναι πιθανό να επανεμφανιστούν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων του διαζυγίου.

Η έρευνα δείχνει ότι η διαμεσολάβηση μπορεί να είναι ωφέλιμη για τη συναισθηματική ικανοποίηση, τις σχέσεις των συζύγων και τις ανάγκες των παιδιών.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα