Οι έξι συνήθειες που κάνουν τους ανθρώπους δυστυχισμένους

Οι έξι συνήθειες που κάνουν τους ανθρώπους δυστυχισμένους

Στη σημερινοί εποχή πολλοί άνθρωποι είναι δυστυχισμένοι χωρίς να μπορούν να εντοπίσουν τους λόγους. Υπάρχουν έξι συνήθειες που εντοπίζονται στους δυστυχισμένους ανθρώπους και θα μπορούσαν να αποτελούν τη βάση και για τη δική σας κακή διάθεση. Δείτε ποιες είναι αυτές οι συνήθειες και αν κρύβονται πίσω και από τα δικά σας προβλήματα.

Παραπονιούνται για τα πάντα

Οι ευτυχισμένοι και επιτυχημένοι άνθρωποι δεν παραπονιούνται πολύ. Από την άλλη πλευρά,  φαίνεται ότι αυτοί που παραπονιούνται συνέχεια έχουν πάντα κάτι αρνητικό να πουν … ακόμα και όταν οι γύρω τους είναι ευτυχισμένοι ! Στο κάτω κάτω, όλοι έχουμε διαφορετικές συνθήκες που μας δίνονται σε αυτή τη ζωή, αλλά, οι περιστάσεις αυτές είναι δικές μας – δίκαιες ή άδικες, είτε το θέλουμε είτε όχι. Θα πρέπει λοιπόν να αναζητούμε λύσεις για τα προβλήματα αντί να διαμαρτυσόμαστε, πράγμα που δεν οδηγεί πουθενά.

Είναι επικριτικοί για τον εαυτό τους και τους άλλους

Ο τρόπος που μιλάμε για τον εαυτό μας διαμορφώνει την εικόνα του εαυτού μας, καλύτερη ή χειρότερη. Η συνειδητοποίηση της αξίας του εαυτού μας είναι ένα ουσιαστικό συστατικό για την ευτυχία μας και όλοι έχουμε το δικαίωμα να αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας. Συνειδητοποιήστε τα λάθη, αποδεχτείτε τα και προχωρήστε… δεν συμμετέχουμε σε αρνητική συζήτηση με τον εαυτό μας. Επιπλέον, σεβαστείτε τις διαφορές των άλλων και αναγνωρίστε το δικαίωμά τους να ζήσουν ευτυχισμένοι και χωρίς αδικαιολόγητη κριτική.

Ζουν πέρα από τις δυνατότητές τους

Ζούμε σε μια υλιστική κοινωνία όπου συνεχώς βομβαρδιζόμαστε με διαφημίσεις για το πιο καινούριο αυτοκίνητο, gadget ή πιστωτική κάρτα. Όλα αυτά υπόσχονται μια ευκολότερη ζωή και ότι με αυτά εκπληρώνουμε την ύπαρξη μας. Δεν είναι έτσι. Ενώ η αγορά ενός νέου προϊόντος μπορεί να παρέχει μια απαραίτητη συναισθηματική ώθηση, αυτή δεν διαρκεί. Έχετε ακούσει ποτέ τον όρο ‘ τύψεις του αγοραστή’ ; Υπάρχει για κάποιο λόγο. Αναζητήστε κάτι για να το κάνετε που δεν περιλαμβάνει σπατάλη άσκοπη. Ασκηθείτε, διαβάστε, επισκεφθείτε τα αξιοθέατα, κλπ – οτιδήποτε φέρνει ικανοποίηση χωρίς χρέος .

Eξαρτήσεις

Τα περισσότερα πράγματα είναι καλά με μέτρο – φαγητό, ένα ποτό ή δύο, διασκέδαση … όταν όμως αυτά τα πράγματα γίνονται το επίκεντρο στη ζωή μας, τότε, υπάρχει πρόβλημα. Δυστυχώς, πολλοί καλοί άνθρωποι έχουν βρει τον σκοπό τους μέσα από κάποια εθιστική συνήθεια, ιδίως μέσω της εξάρτησης από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Κουτσομπολιό

Τίποτα δεν αποπνέει μεγαλύτερη δυστυχία και ανασφάλεια από το να μιλάμε αρνητικά για κάποιον άλλον. Στο κάτω κάτω, γιατί ένας ευτυχής και με αυτοπεποίθηση άνθρωπος να συμμετέχει σε κάτι που δεν ωφελεί ; Το κουτσομπολιό δεν αρμόζει σε ενήλικες που προσπαθούν να κάνουν τη ζωή τους.

Εχθρότητα

Παρόμοια με άλλα αρνητικά συναισθήματα, η εχθρότητα είναι ένα περιττό βάρος στις πλάτες μας. Είμαστε όλοι μάρτυρες των αρνητικών συμπεριφορών των άλλων ανθρώπων και μπορεί, μερικές φορές δικαιολογημένα, να μας εξοργίσουν σαν αποτέλεσμα. Αλλά θυμηθείτε : δεν πρόκειται για την άγνοια της συμπεριφορά τους. Είναι για την ευτυχία σας. Είτε συγχωρέστε, ξεχάστε ή αγνοείστε … και προχωρήστε με την ζωή σας.

πηγή: itspossible.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα