Γιατί κάποιοι κάνουν εύκολα σχέσεις και άλλοι όχι

Γιατί κάποιοι κάνουν εύκολα σχέσεις και άλλοι όχι

Υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που κινούνται με εξαιρετική ευκολία στις σχέσεις. Όχι μόνο συνάπτουν εύκολα σχέσεις, αλλά μπορούν και τις διατηρούν και –το κυριότερο– είναι ευτυχισμένοι μέσα σε αυτές.

Στον αντίποδα, υπάρχουν άλλοι που δεν κάνουν εύκολα σχέσεις –συνήθως λέμε γι' αυτούς ότι φοβούνται να δεθούν– και ορισμένοι που αν και τα καταφέρνουν να βρουν έναν/μία σύντροφο, αδυνατούν να ευτυχήσουν. Είναι εκείνοι που μηρυκάζουν τα προβλήματά τους με το έτερον ήμισυ, το οποίο μοιάζει να μην τους καταλαβαίνει ποτέ.

Υπάρχει επιστημονική εξήγηση

Προτού βιαστούμε να τους κρίνουμε και να προβούμε σε γενικεύσεις λες και είμαστε όλοι ειδικοί, ας σταθούμε σε δύο πράγματα. Πρώτον, δεν αποκλείεται κάποιοι άνθρωποι να έχουν σταθεί άτυχοι μία, δύο, ίσως και τρεις φορές στη ζωή τους, οπότε είτε αναφέρονται σε υπαρκτά προβλήματα, είτε μένουν μόνοι επειδή πράγματι τα άτομα με τα οποία είχαν συνάψει σχέσεις δεν ήταν τα κατάλληλα.

Δεύτερον, αν παραμερίσουμε τον παράγοντα της τύχης και διαπιστώσουμε ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο σχέσεων και συμπεριφορών, τότε είναι η ώρα να αναρωτηθούμε: εξηγείται επιστημονικά γιατί ορισμένοι κινούνται άνετα στις σχέσεις, ενώ κάποιοι άλλοι διαρκώς αγωνίζονται;

«Ναι», απαντούν ο ψυχίατρος και νευροεπιστήμονας Δρ. Αμίρ Λεβίν και η σύμβουλος ψυχικής υγείας Ρέιτσελ Χέλερ στο βιβλίο τους Συνδεδεμένοι. Η επιστήμη της ενήλικης προσκόλλησης και πώς μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε και να διατηρήσετε την αγάπη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα