10 πράγματα που πρέπει να σταματήσουν να κάνουν γονείς και παππούδες, σύμφωνα με παιδοψυχολόγους

10 πράγματα που πρέπει να σταματήσουν να κάνουν γονείς και παππούδες, σύμφωνα με παιδοψυχολόγους

Είτε είστε γονιός είτε είστε παππούς ή γιαγιά, αγαπάτε τα παιδιά και τα εγγόνια σας με όλη σας την καρδιά και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Όμως η αγάπη δεν σημαίνει πως δεν κάνουμε και λάθη, πιθανώς εν αγνοία μας. Οι συμπεριφορές και οι συνήθειές μας επηρεάζουν τα παιδιά. Άρα βελτιώνοντάς τες, βελτιώνουμε και την ανατροφή τους.

Η ιστοσελίδα Parade συγκέντρωσε 10 συμβουλές παιδοψυχολόγων προς τους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες για όσα πρέπει να αποφεύγουν να κάνουν.

Χρησιμοποιούν την οθόνη ως babysitter
Η υπερβολική εξάρτηση από ψηφιακές συσκευές μπορεί να εμποδίσει την κοινωνική, συναισθηματική και γνωστική ανάπτυξη ενός παιδιού.

«Είναι σημαντικό για τα παιδιά να συμμετέχουν σε μια ποικιλία δραστηριοτήτων βασισμένων στο παιχνίδι, που προάγουν την ανάπτυξη σε διαφορετικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της οπτικοκινητικής, της σωματικής άσκησης και της κοινωνικοποίησης. Όταν οι καλοπροαίρετοι παππούδες βάζουν ένα εγγόνι μπροστά σε μια συσκευή για να το διασκεδάσουν, τόσο το παιδί όσο και ο παππούς χάνουν σημαντικό χρόνο σύνδεσης», σημειώνει η ειδικός σε θέματα ενσωμάτωσης και ψυχικής υγείας των παιδιών, Roseann Capanna-Hodge.

Mιλάνε πολύ (και δεν ακούνε) ...

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα