Σχέσεις: Πώς να εμπιστευτείς ξανά τον σύντροφό σου;

Σχέσεις: Πώς να εμπιστευτείς ξανά τον σύντροφό σου;

«Όταν η εμπιστοσύνη έχει διαλυθεί, η συγνώμη δεν σημαίνει τίποτα» λένε κάποιοι για τις σχέσεις και όταν μιλάμε για διάλυση εμπιστοσύνης το μυαλό των περισσότερων πάει στην απιστία. Ωστόσο, δεν αποτελεί τον μοναδικό παράγοντα, για να διαλυθεί αυτό το θεμέλιο μίας σχέσης. Κάποιες φορές μπορεί να είναι κάτι φαινομενικά αθώο. Όπως για παράδειγμα, ο σύντροφός σου να κάνει μία αγορά πίσω από την πλάτη σου ή να μοιραστεί ένα μυστικό σου με κάποιον άλλον εν αγνοία σου.

Είτε είναι μικρό ψέμα, είτε είναι κάτι πιο σοβαρό σού προκαλεί ανασφάλεια. Μία υγιής σχέση χρειάζεται ανοιχτή επικοινωνία και εμπιστοσύνη και χωρίς αυτές, δημιουργούνται συγκρούσεις. Δημιουργείται η τάση να τσακώνεστε περισσότερο, όταν αμφιβάλλει ο ένας για τις προθέσεις του άλλου. Αυτή η ένταση ακολούθως προκαλεί συναισθήματα άγχους ή στρες, τα οποία επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τη σχέση.

Τα καλά νέα είναι ότι ένα ψέμα δεν σηματοδοτεί πάντα το τέλος μίας σχέσης. Αυτό δεν σημαίνει ότι το να εμπιστευτείς ξανά τον σύντροφό σου, αφού σου έχει δώσει έναν λόγο να μην το κάνεις, είναι εύκολο κατόρθωμα. Πέρα από το προφανές «Συγγνώμη» ή «Υπόσχομαι ότι δεν θα το ξανακάνω», η ανοικοδόμηση αυτού του θεμελίου απαιτεί προσπάθεια και δέσμευση και από τις 2 πλευρές. Αν δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις, εμείς παρακάτω σου παρουσιάζουμε τον τρόπο, για να εμπιστευτείς ξανά τον σύντροφό σου.

Να εκφράσεις τον θυμό σου
Ακόμη και ένα σχετικά μικρό ψέμα μπορεί να προκαλέσει οργή, σύγχυση, ανασφάλεια ή θλίψη. Αλλά όσο δελεαστικό κι αν είναι να παραμερίσεις αυτά τα οδυνηρά συναισθήματα, το πρώτο βήμα για να προχωρήσεις είναι να τα αγκαλιάσεις.  Αυτό μπορεί να σημαίνει να κλάψεις, να το συζητήσεις με μία φίλη ή απλώς να κάτσεις με τα άβολα συναισθήματά σου και να τα δεχτείς. Όπως και να νιώθεις δεν χρειάζεται να αισθάνεσαι επιπλέον, ούτε τύψεις, ούτε ότι είσαι υπερβολική, προκειμένου να προχωρήσεις παρακάτω.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα