9 χαρακτηριστικά των ανδρών που δεν απιστούν ποτέ, ακόμη και αν μπουν στον πειρασμό

9 χαρακτηριστικά των ανδρών που δεν απιστούν ποτέ, ακόμη και αν μπουν στον πειρασμό

Η απιστία είναι ένα συχνό φαινόμενο. Οι άνδρες που απιστούν παρασύρονται από τον ενθουσιασμό μίας στιγμής, χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες. Έχουν από κάποια χαρακτηριστικά που τούς κάνουν να είναι πιστοί, προσγειωμένοι και αφοσιωμένοι.

Τι είναι αυτό που τους διατηρεί ακέραιους και τίμιους; Κυρίως, ποια είναι τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους που τους κάνουν να σέβονται τον εαυτό τους;

9 χαρακτηριστικά των ανδρών που δεν απιστούν, ακόμη και μπροστά στον πειρασμό

  • Αδιαπραγμάτευτη τιμιότητα
  • Συναισθηματική νοημοσύνη
  • Αυτοπειθαρχία
  • Βαθύς σεβασμός για τη σύντροφό τους
  • Ισχυρή αίσθηση ευθύνης
  • Γνήσια αγάπη για τη σύντροφό τους
  • Ειλικρίνεια
  • Υψηλή αυτοεκτίμηση
  • Ουσιαστική επικοινωνία

Αδιαπραγμάτευτη τιμιότητα

Στο πεδίο των συντροφικών σχέσεων, η τιμιότητα είναι η σπουδαιότερη προϋπόθεση. Άνθρωποι που ποτέ δεν απατούν, είναι πραγματικά τίμιοι. Η ακεραιότητα τους είναι βασική παράμετρος στη ζωή τους, η οποία τους κατευθύνει όταν έρχονται αντιμέτωποι με τον πειρασμό. Η τιμιότητα είναι η εσωτερική φωνή που τους θυμίζει την υπόσχεση που έχουν δώσει και τη δέσμευση που οφείλουν στη σύντροφό τους.

Ως θεμέλιος λίθος της προσωπικότητάς τους, η τιμιότητα τους βοηθά να μην παρεκκλίνουν όταν έχουν την ευκαιρία. Παρά το ότι μπορεί να μπουν στον πειρασμό να απατήσουν τη σύντροφό τους, δεν το κάνουν αφού έχουν ηθικούς φραγμούς που τους εμποδίζουν.

Συναισθηματική νοημοσύνη

Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι βασικό στοιχείο της πίστης. Συναισθηματική νοημοσύνη είναι η ικανότητα να καταλαβαίνεις και να διαχειρίζεσαι, όχι μόνο τα δικά σου συναισθήματα, αλλά των άλλων. Μπορούν να καταλάβουν τα συναισθήματα και τις ανάγκες της συντρόφου τους, επικοινωνούν αποτελεσματικά στη σχέση τους.

Οι άνδρες που είναι πιστοί στη σύντροφό τους, όταν μπουν στον πειρασμό, θα σκεφτούν τις πράξεις τους και τις συνέπειές τους. Σκέφτονται πως θα επηρεάσουν συναισθηματικά τη σύντροφό τους, και πως η πράξη της απιστίας θα την πληγώσει. Η συναισθηματική τους επίγνωση, τους βοηθά να μην υποκύπτουν στον πειρασμό.

Εκτός από την αποτροπή της απιστίας, η συναισθηματική νοημοσύνη είναι η βάση μίας σχέσης που χαρακτηρίζεται από σεβασμό και κατανόηση, σχέσεις που προσπαθούν να δημιουργούν οι άντρες που δεν απιστούν.

Αυτοπειθαρχία

Αυτοπειθαρχία είναι η ικανότητα να ελέγχεις τα συναισθήματά σου και να μην αφήνεις τις αδυναμίες σου να σε καθοδηγούν.

Οι πιστοί και αφοσιωμένοι σύντροφοι, καταλαβαίνουν ότι κάθε τους πράξη έχει συνέπειες και δεν είναι διατεθειμένοι να ρισκάρουν τη σχέση τους για χάρη της παροδικής ευχαρίστησης. Έχουν κατακτήσει την τέχνη της αυτοπειθαρχίας.

Έρευνες αποδεικνύουν ότι, άνθρωποι με υψηλή αυτοπειθαρχία είναι πράγματι, πιο πιστοί στις σχέσεις τους, ακόμη και όταν μπαίνουν στον πειρασμό. Άλλωστε, στην πράξη, η πειθαρχία είναι η δύναμη που κάνει τον άνδρα να αντιστέκεται στον πειρασμό.

Σεβασμός

Ο βαθύς σεβασμός χαρακτηρίζει τους άνδρες που είναι πάντα πιστοί. Οι άνδρες αυτοί σέβονται και εκτιμούν πραγματικά την σύντροφό τους. Θεωρούν τη γυναίκα τους, εκτός από ερωτική σύντροφο, ισότιμη με αυτούς, έμπιστη φίλη τους.

Σέβονται τα συναισθήματά της, τις σκέψεις και τις αξίες της. Ο βαθύς σεβασμός τους αποτρέπει σταθερά από κάθε πράξη απιστίας.

Άλλωστε, η απιστία σημαίνει ότι προδίδουν, εκτός απ’ τη σύντροφό τους, και τις ίδιες τους τις αρχές.

Όταν μπαίνουν στον πειρασμό, σκέφτονται τα συναισθήματα της συντρόφου τους.

Ανεξάρτητα από την έλξη που αισθάνονται και το πόσο ισχυρός είναι ο πειρασμός, ο σεβασμός τους αναχαιτίζει από το περάσουν τα όρια.

Ισχυρή αίσθηση ευθύνης

Το υψηλό αίσθημα ευθύνης είναι βασικό χαρακτηριστικό των ανθρώπων που δεν απιστούν ποτέ, ακόμη και αν συχνά έρχονται αντιμέτωποι με τον πειρασμό. Οι άνθρωποι αυτοί δεν νιώθουν απλά την ευθύνη, αλλά είναι ουσιαστικά υπεύθυνοι.

Θεωρούν τον εαυτό τους κύριο των πράξεών τους, υπόλογο για τις αποφάσεις τους και την επίδρασή τους στους άλλους, ειδικά προς τη σύντροφό τους. Ξέρουν καλά ότι η απιστία δεν είναι μία απλή παραβίαση συμφωνίας, αλλά σημαίνει την αδυναμία τους να τηρήσουν τη δέσμευση και τις υποσχέσεις τους.

Η αφοσίωσή τους, οι υποσχέσεις τους, η εμπιστοσύνη που έχουν δημιουργήσει, είναι ευθύνες με τις οποίες οι πιστοί σύντροφοι δεν αστειεύονται.

Γνήσια αγάπη για τη σύντροφό τους

Οι άνθρωποι που είναι πιστοί στη σχέση τους αισθάνονται γνήσια, βαθιά, ανιδιοτελή αγάπη για τη σύντροφό τους. Δεν βρίσκονται σε μία σχέση επειδή έχουν βολευτεί ή για επιφανειακούς λόγους. Συνδέονται με τη σύντροφό τους με έναν βαθύ, συναισθηματικό δεσμό που ξεπερνά τη σωματική έλξη και τον ενθουσιασμό.

Η σχέση τους χαρακτηρίζεται από συναισθηματική ασφάλεια, κοινές εμπειρίες και εμπιστοσύνη. Όσο και αν ξέρουν ότι η σύντροφός τους δεν θα μάθαινε ποτέ για την απιστία τους, οι ίδιοι δεν θα μπορούσαν να ζήσουν με τη συνείδησή τους.

Ειλικρίνεια

Υπάρχουν φορές που σε μία σχέση, ο ένας σύντροφος μπορεί να νιώθει τόσο ισχυρή έλξη για κάποιον τρίτο, που να νιώθει μπερδεμένος και η κατάσταση να είναι πραγματικά δύσκολη. Άνθρωποι που είναι ειλικρινείς, προτιμούν να μιλήσουν στον σύντροφό τους, να εκφράσουν τα συναισθήματά τους.

Με την ειλικρίνεια ενδυναμώνουν τη σχέση τους και βρίσκουν τρόπους να ξεπερνούν τα προβλήματα, αντιμετωπίζοντάς τα ευθέως και όχι κρύβοντάς τα. Όσοι έχουν την ειλικρίνεια ως γνώμονα, αντιστέκονται στον πειρασμό αφού ξέρουν ότι το ψέμα και η εξαπάτηση καταστρέφουν την εμπιστοσύνη.

Υψηλή αυτοεκτίμηση

Ένα ακόμη γνώρισμα που έχουν οι άνδρες που δεν απιστούν, είναι η ακλόνητη εκτίμηση προς τον εαυτό τους. Έτσι, δεν έχουν ανάγκη την εξωτερική επιβεβαίωση. Γνωρίζουν την αξία τους και δεν χρειάζονται την προσοχή των άλλων για να την επιβεβαιώσουν.

Γι’ αυτό, αν μπουν στον πειρασμό, η αυτοεκτίμησή τους, τους αποτρέπει. Ξέρουν πόσο αξίζουν και πόσο σημαντικοί είναι στη σχέση τους. Οι άνθρωποι με αυτοεκτίμηση δεν είναι αλαζόνες, ούτε εγωιστές: το αντίθετο, είναι ταπεινοί και προσγειωμένοι. Απλώς διέπονται από υγιή αυτοεκτίμηση και δεν αναζητούν επιβεβαίωση από τρίτους.

Ουσιαστική επικοινωνία

Η ουσιαστική επικοινωνία είναι βασικός παράγοντας στις σχέσεις των ανθρώπων είναι πιστοί. Δεν αποφεύγουν τη συζήτηση, ακόμη και όταν είναι δύσκολη. Εκφράζουν τα συναισθήματά τους, τις επιθυμίες και τις ανησυχίες τους και, αντίστοιχα, ακούν τη σύντροφό τους με προσοχή.

Δεν κρύβονται, ούτε υποκρίνονται και, αν μπουν σε πειρασμό, το συζητούν με τη σύντροφό τους. Κατά κανόνα, η έλξη για ένα τρίτο άτομο δείχνει ότι υπάρχουν ζητήματα στη σχέση, τα οποία οι πιστοί άνδρες δεν αποφεύγουν.

Αντίθετα, προσπαθούν να τα κατανοήσουν και να τ’ αντιμετωπίσουν μέσα στη σχέση τους, μαζί με τη σύντροφό τους και όχι στην αγκαλιά μίας άλλης γυναίκας.

Tip: Οι άνδρες που είναι πιστοί δεν είναι ήρωες, ούτε αναίσθητοι. Μπορεί να νιώσουν έλξη για μία άλλη γυναίκα και να μπουν στον πειρασμό της απιστίας. Χάρη στην ακλόνητη δέσμευση, τον σεβασμό που νιώθουν, την ουσιαστική επικοινωνία που καλλιεργούν στη σχέση τους, μπορούν να διατηρούν την πίστη και την αφοσίωση προς τη σύντροφό τους.

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα