Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι δεν είσαι έτοιμη για σχέση

Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι δεν είσαι έτοιμη για σχέση

Πολλές φορές συμβαίνει να νομίζουμε ότι θέλουμε κάτι μόνο και μόνο, επειδή το βλέπουμε συνέχεια τριγύρω μας ή επειδή η κοινωνία έχει ορίσει κάποια στερεότυπα, που τείνουμε να ακολουθούμε. Αυτό μπορεί να συμβαίνει για παράδειγμα και στην προσωπική σου ζωή. Μπορεί να βλέπεις τριγύρω σου ζευγάρια και να αναρωτιέσαι: «Εγώ που θέλω τόσο πολύ να κάνω σχέση γιατί δεν μπορώ;». Αλλά εκεί τίθεται και το βασικό ερώτημα: «Θέλεις πραγματικά, νομίζεις ότι θέλεις ή μήπως δεν είσαι έτοιμη;».

Γιατί δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο από το να θέλεις πράγματα που σου αξίζουν, αλλά πρέπει να είσαι εναρμονισμένη και με τα «θέλω» σου, για να χτίσεις κάτι ποιοτικό και να αναγνωρίζεις τον σκοπό, πριν ξεκινήσεις κάτι. Αν έχεις υποψίες ότι στην πραγματικότητα δεν είσαι εσύ έτοιμη για μία σχέση, εμείς παρακάτω σε βοηθάμε να λύσεις οποιαδήποτε απορία σου, παραθέτοντας 5 σημάδια που το αποδεικνύουν.

Δεν ξέρεις τι σημαίνει υγιής σχέση
Και πώς να ξέρεις αν δεν μάθεις πρώτα τον εαυτό σου. Μία υγιής σχέση δεν μπορεί να οριστεί, με βάση τι βλέπεις στα άλλα ζευγάρια. Κυρίως γιατί αν δεν μάθεις τι σου αρέσει και τι σε ενοχλεί, μπορεί να βρεθείς με έναν άνθρωπο που απλά θα σου λέει: «Πάμε και όπου βγει» ή «Ας μη βάλουμε ταμπέλες» στην καλύτερη και στη χειρότερη με κάποιον που φέρεται τοξικά. Επομένως, θα πρέπει να έχεις ξεκαθαρίσει μέσα σου για το τι θέλεις, αλλά και τι μπορεί να προσφέρεις σε μία σχέση. Οπότε οφείλεις να μάθεις τις ανάγκες σου, αλλά να αναγνωρίσεις και τα όρια σου.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα