Σχέσεις: Δέκα θέματα που θα πρέπει να έχεις λύσει πριν βρεις την αδελφή ψυχή σου

Σχέσεις: Δέκα θέματα που θα πρέπει να έχεις λύσει πριν βρεις την αδελφή ψυχή σου

Για κάποια από τα κορίτσια εκεί έξω είναι μεγάλη υπόθεση η ανακάλυψη του soulmate. Αυτόν που θα νιώσεις την απόλυτη αίσθηση της κατανόησης, του συναισθήματος, της σύνδεσης σε ένα ανώτερο επίπεδο. Δυο ψυχές άρρηκτα συνδεδεμένες σε δυο σώματα. Ακούγεται τέλειο, σωστά; Και είναι τέλειο.
Αρκεί να μην περιμένεις το soulmate για να ξεμπερδέψει το κουβάρι που υπάρχει μέσα σου. Να συμμαζέψει το χάος, να σε κάνει να γελάς, να γίνει ο λόγος να ασχολείσαι με τον εαυτό σου. Και άλλα πολλά που θα μπορούσα να σου πω απλά σε μια φράση πως μέχρι να βρεις το soulmate σου πρέπει να έχεις φτιάξει εσένα. Να έχεις λύσει τα θέματά σου, να έχεις στρώσει το έδαφος για να έρθει και να κουμπώσει απόλυτα.

Πράγματα με τα οποία θα πρέπει να έχεις ξεμπερδέψει:

Να έχεις συγχωρήσει τον εαυτό σου
Τις περισσότερες φορές που βγαίνεις από μια σχέση που έληξε άδοξα, κουβαλάς τα απομεινάρια σαν κακό κάρμα. Τα χρεώνεις σε σένα και πίστεψέ με δεν έχει καμία σημασία αν έφταιξες ή όχι. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι πως πρέπει να τα αφήσεις πίσω σου. Αν έφταιξες, επωφελήσου και μάθε το λάθος για να είσαι πιο προσεχτική την επόμενη φορά. Αλλά μην αυτομαστιγώνεσαι γιατί θα έρθει το καλό και θα το διώξεις πιστεύοντας πως αυτή είναι η τιμωρία σου. Κρίμα δεν είναι;

Να έχεις αγαπήσει τον εαυτό σου
Να μάθεις να αποδέχεσαι με τα καλά και τα στραβά σου. Να νιώθεις όμορφα για τα καλά και να γελάς με τα στραβά. Να πιστεύεις πως είσαι ξεχωριστή-όπως είναι κάθε άνθρωπος- γιατί είσαι. Να είσαι πρόθυμη να αλλάξεις ό,τι θα σε κάνει καλύτερη και θα σε πάει ένα βήμα παραπέρα σε εξέλιξη. Ακόμα κι αν χρειάζεται μεγάλο άλμα για να το καταφέρεις.

Αν δεν είσαι έτοιμη ή αν δε μπορείς να νιώθεις έτσι εσύ για σένα πως περιμένεις αυτός που θα έρθει να σταματήσει εδώ και να μείνει για πάντα;

Να περνάς και μόνη σου καλά
Είναι πολύ άσχημο να περιμένεις να έρθει κάποιος στη ζωή σου για να χαρείς πράγματα. Η ουσία είναι να μπαίνεις με φόρα σε όλα και να τα ζεις. Γιατί η ζωή είναι στιγμές και πρέπει να τις ζεις το ίδιο έντονα είτε ελεύθερη είτε σε σχέση.

Να ξέρεις πλέον τι είναι αυτό που θες
Να έχουν ωριμάσει τα θέλω σου. Ακόμα κι αν δεν ονειρεύεσαι παιδιά και γάμο και Κυριακές στο χωριό -δεν είναι απαραίτητο κακό αυτό. Αν το ξέρεις, είσαι σε καλό δρόμο. Γιατί δε θα δίνεις λάθος μηνύματα και δε θα κινδυνεύεις να βρεθείς μια μέρα με κάποιον που θα τα θέλει όλα αυτά κι εσύ δε θα μπορείς να του τα προσφέρεις.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα