Ρομαντικές αντιλήψεις: Πώς επηρεάζουν τις σχέσεις

Ρομαντικές αντιλήψεις: Πώς επηρεάζουν τις σχέσεις

Η Νόνη Δούνια, παρουσιάστρια και πρώην βουλευτής και ο Δημήτρης Φλαμούρης, ψυχολόγος-συγγραφέας μίλησαν στο «Όλα για τη Ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη τις ρομαντικές αντιλήψεις.

H εκπομπή εξετάζει τις ρομαντικές αντιλήψεις και πώς αυτές επηρεάζουν μία σχέση.

Η σημερινή καλεσμένη του Μιχάλη Κεφαλογιάννη είναι η Νόνη Δούνια, παρουσιάστρια και πρώην βουλευτής.

«Είμαι βαθιά ρομαντική» παραδέχθηκε αλλά επεσήμανε ότι «δεν θεωρώ ότι τίποτα δεν κρατάει για πάντα».

Ο Δημήτρης Φλαμούρης, ψυχολόγος-συγγραφέας κλήθηκε να απαντήσει γιατί το «κυνήγι» του να ζήσει κάποιος το όνειρο είναι καταστροφικό και η κατάληξη είναι να μην το βιώνει ο άνθρωπος τελικά.

«Οι μεγάλες προσδοκίες είναι που καταστρέφουν» εξήγησε αρχικά ο ειδικός και συμπλήρωσε συνδυαστικά «μέσω των dating apps (εφαρμογές γνωριμιών) υπάρχει τόση μεγάλη πληθώρα ανθρώπων που λέει κάποιος ‘’ένας θα είναι ο κατάλληλος’’ δημιουργώντας την αίσθηση είναι πάρα πολλοί εκεί έξω και είναι προσβάσιμοι».

Εν συνεχεία, όπως ανέφερε ο ψυχολόγος, όταν έρχεται μία γνωριμία και κάτι δεν μας ικανοποιεί ο καθένας σκέφτεται ότι με ένα swipe που θα κάνει ότι θα βρει τον επόμενο καλύτερο. «Αυτή η κουλτούρα μας κάνει να μην επενδύουμε στην σχέση και τελικά δεν μας αρέσουν οι σχέσεις γιατί δεν επενδύουμε», επεξήγησε ο κ. Φλαμούρης.

«Δεν έχουμε καμία εικόνα πώς μοιάζει μία καλή σχέση στην πραγματικότητα. Κι αυτό γιατί μια καλή σχέση είναι ‘’βαρετή’’ κι έτσι κανείς δεν μιλάει για αυτές».

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα