Σχέσεις: Γιατί και πώς χωρίζω - Πώς το ξεπερνάω;

Σχέσεις: Γιατί και πώς χωρίζω - Πώς το ξεπερνάω;

Η ηθοποιός Λουκία Παπαδάκη, η κλινική ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Δέσποινα Μητροβγένη, μίλησαν στο «Όλα για τη Ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για τον χωρισμό.

Για ποιους λόγους οδηγούνται οι άνθρωποι στο τέλος μίας σχέσης; Με ποιον τρόπο μπορούμε να βιώσουμε αυτόν τον «μικρό θάνατο» ώστε να μην επηρεάζει αρνητικά τη ζωή μας;

Καλεσμένη του Μιχάλη Κεφαλογιάννη είναι η Λουκία Παπαδάκη, η οποία μιλά για τους δικούς της χωρισμούς και όσα -σωστά και λάθη- έχει κάνει στην προσπάθειά της να τους διαχειριστεί.

«Αν δεν μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι μαζί, μπορούμε να είμαστε χώρια», σχολίασε χαρακτηριστικά η ηθοποιός και πρόσθεσε «ο  οποιοσδήποτε χωρισμός είναι πάντοτε μία απώλεια».

Ως προς τον τρόπο που έκανε τους χωρισμούς η Λουκία Παπαδάκη είπε ότι το έκανε ειρηνικά, δεδομένου ότι είναι ένας άνθρωπος που δεν επιθυμεί τους επί τούτου συγκρούσεις.

Γιατί ο κάθε χωρισμός είναι ένας μικρός «θάνατος»;

Η Δέσποινα Μητροβγένη, κλινική ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια επεσήμανε ότι ο χωρισμός είναι από τις πιο τραυματικές που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας άνθρωπος, γιατί σε πρώτο χρόνο φέρνει μαζί του και την αλλαγή και έτσι καλείται το άτομο να επαναπροσδιορίσει την ασφάλεια που νιώθει. Επίσης ένα χωρισμός γίνεται αντιληπτός και ως ήττα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και δείτε το σχετικό απόσπασμα στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα