Άνθρωποι χωρίζουν αφότου έμαθαν για τη «θεωρία των Doritos»

Άνθρωποι χωρίζουν αφότου έμαθαν για τη «θεωρία των Doritos»

Όταν σκέφτεστε λόγους για τους οποίους μπορεί να τελειώσει μια σχέση, έρχονται στο μυαλό η απιστία και οι συνεχείς καυγάδες. Όμως το τελευταίο διάστημα, στα social media έχει κάνει την εμφάνισή του ένας ακόμη λόγος: Η «θεωρία των Doritos».

Οι περισσότεροι θα αναρωτιέστε πώς μπορεί να συνδέεται η κατάσταση στη σχέση σας με ένα σνακ. Χιλιάδες δημιουργοί περιεχομένου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν την απάντηση και σας την παρουσιάζουμε.

 Η θεωρία βασίζεται στον εθισμό των σνακ και την κατανάλωσή τους το ένα μετά το άλλο χωρίς σκέψη, παρότι στην πραγματικότητα ως συνολικό γεύμα δεν καλύπτει τις ανάγκες του ατόμου. Το ίδιο θα μπορούσε να συμβαίνει και στις σχέσεις. Δηλαδή μια σχέση που δεν προσφέρει πραγματική ικανοποίηση αλλά συνεχίζεται σαν «εθισμός».

Είστε ακόμα μπερδεμένοι; Ένα απλό παράδειγμα…
Φανταστείτε λοιπόν ότι τρώτε Doritos. Όταν τελειώσετε το σακουλάκι, δεν έχετε ικανοποιηθεί πραγματικά. Δεν είναι το ίδιο με το να φάτε, για παράδειγμα, ένα χορταστικό γεύμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, και μετά το οποίο νιώθετε πληρότητα και μια αίσθηση ικανοποίησης.

Η κατανάλωση ενός τσιπ είναι εθιστική επειδή σε κάθε μπουκιά βιώνετε την ίδια κορύφωση της εμπειρίας. Σαν να το δοκιμάζετε για πρώτη φορά. Όμως τελικά η ίδια η εμπειρία, στο σύνολό της, δεν είναι ικανοποιητική.

Κατηγορία «Doritos»...

Διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα