Τρεις συνήθειες που απομακρύνουν ένα παντρεμένο ζευγάρι

Τρεις συνήθειες που απομακρύνουν ένα παντρεμένο ζευγάρι

Ο χρόνος φθείρει. Και αυτό είναι ένα γεγονός που οφείλουμε να αποδεχτούμε. Από την άλλη, όμως, η συμπεριφορά και η προσπάθειά μας θα κρίνει αν στο πέρασμα του χρόνου θα καταφέρουμε να εξελιχθούμε και να προχωρήσουμε μπροστά ή θα μείνουμε στάσιμοι και μίζεροι.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, σε έναν γάμο έχει μεγάλη σημασία να καταβάλλουμε προσπάθεια προκειμένου να συνδεόμαστε πραγματικά με τον σύντροφό μας και να μην αφήνουμε τη συνήθεια και τον χρόνο να μας φθείρει. Παρακάτω ακολουθούν 3 βασικές συνήθειες, από τις οποίες ξεκινάει η φθορά ενός ζευγαριού μέσα στον γάμο:

Δεν βρίσκετε χρόνο αφιερωμένο σε εσάς
Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Και μπορεί να μην έχεις τις ίδιες προτεραιότητες σε κάθε φάση της ζωής σου, αλλά είναι σημαντικό να καταλαβαίνεις και να συνειδητοποιείς πότε χρειάζεται να βάλεις ξανά σε προτεραιότητα τον σύντροφό σου και τον έρωτά σας. Αν νιώθεις πως η σχέση σας έχει ρουτινιάσει και δεν υπάρχει η σπίθα που θα θέλατε, δοκιμάστε να κάνετε αλλαγές στην καθημερινότητα για να βρείτε χρόνο να κάνετε νέα πράγματα μαζί, όσο απλά και αν είναι.

Χρησιμοποιείτε το σεξ ως επιβράβευση ή ως τιμωρία
Είναι μια πολύ γνωστή τακτική ανάμεσα στα ζευγάρια. Μετά από κάθε χατίρι -ή καβγά για κάποιους- η ερωτική επαφή θεωρείται από σίγουρη έως δεδομένη. Αντίστοιχα, μετά από κάθε μεγάλο καβγά ο ένας από τους δύο συντρόφους απέχει από το σεξ προκειμένου να τιμωρήσει. Αυτή είναι μια συνήθεια, η οποία δεν ευνοεί το ζευγάρι, καθώς το σεξ δεν είναι ούτε βραβείο ούτε τρόπαιο ούτε τιμωρία. Είναι κάτι που πρέπει να το θέλουν και οι δύο και να το επιδιώκουν και οι δύο.

Δεν έχεις ενέργεια
Κι όμως το «χτίσιμο μιας σχέσης» και η εξέλιξή της, θέλουν ενέργεια. Ακόμη και όταν κάνεις έρωτα, για να εκκρίνεις τις απαραίτητες ορμόνες που σε κάνουν να νιώθεις σπίθα και έρωτα χρειάζεσαι ενέργεια. Κόψε κάτι από την πολυάσχολη καθημερινότητά σου για τον σύντροφο και τη σχέση σου. Αυτό οφείλει να είναι και αμοιβαίο.

πηγή: jenny.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα