Ο σύμβουλος γάμου και ο ρόλος του στη σχέση

Ο σύμβουλος γάμου και ο ρόλος του στη σχέση

Η δημοσιογράφος Ναταλία Αργυράκη και η Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια, Ιωάννα Ντάκου, μίλησαν στο «Όλα για τη Ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για τον σύμβουλο γάμου και το πώς μπορεί η παρουσία του να βελτιώσει τις σχέσεις ενός ζευγαριού.

Ο ρόλος του συμβούλου γάμου είναι να σταθεί απέναντι στο ζευγάρι ως αντικειμενικός και δίκαιος διαμεσολαβητής στην κρίση που βιώνουν.

Στόχος του δεν είναι να δώσει λύσεις, αλλά να εμφυσήσει την εξέλιξη του ζευγαριού προς την κατεύθυνση που το ίδιο συνειδητά θα επιλέξει.

Η κ. Ντάκου μίλησε για τον ρόλο του συμβούλου γάμου.

«Η συμβουλευτική γάμου ή θεραπεία ζεύγους, έχει και προληπτική εφαρμογή καθώς σημαίνει μία καλή προσαρμογή μέσα στον γάμο. Είναι πολύ μεγάλο το όφελος από την θεραπεία ζεύγους.

Αρχικά μπορούν να επικοινωνήσουν τα «θέλω» και τα «δεν θέλω» τους μέσα στη σχέση και να δουν δυσλειτουργικά μοτίβα.

Υπάρχει επαφή επιτρέπεται και επιβάλλεται το ζευγάρι να είναι ο αυθεντικός του εαυτός στο θεραπευτικό δωμάτιο για να επικοινωνήσουν τις ανάγκες τους.

«Θεωρώ ότι χρειάζεται μεγάλη δύναμη για να παραδεχθούμε και οι δύο τα λάθη μας, δεν έχει νόημα αν το κάνει μόνο ο ένας», ανέφερε η Ναταλία Αργυράκη.

«Είναι πιθανό να αποκαλυφθούν πράγματα που ο ένας σύντροφος θα ακούσει για πρώτη φορά. Υπάρχει εκεί μία διαχείριση της κατάστασης ώστε και τα δύο μέλη να αισθανθούν ότι είναι ένα ασφαλές πλαίσιο και περιβάλλον ώστε να επικοινωνήσουν την αλήθεια τους και να πλαισιωθεί αυτό και να γίνει η διαχείριση», επεσήμανε η κ. Ντάκου.

Τι επιλύεται στο θεραπευτικό δωμάτιο στην θεραπεία ζεύγους;

  • Έλλειψη επικοινωνίας που μπορεί να οδηγήσει ένα ζευγάρι σε συγκρούσεις
  • Συναισθηματική απομάκρυνση λόγω μη κάλυψης αναγκών
  • Σεξουαλική απομάκρυνση του ζεύγους, η λεγόμενη αδελφοποίηση
  • Θέματα διαχείρισης των παιδιών

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα