Σχέσεις: Κι όμως οι διαφορετικοί άνθρωποι δεν έλκονται ερωτικά – Έρευνα καταρρίπτει όσα πιστεύαμε

Σχέσεις: Κι όμως οι διαφορετικοί άνθρωποι δεν έλκονται ερωτικά – Έρευνα καταρρίπτει όσα πιστεύαμε

Οι άνθρωποι με διαφορετικά χαρακτηριστικά μπορεί να μην έλκονται στον έρωτα, υποστηρίζει μία νέα έρευνα. Στα συμπεράσματα της έρευνας που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Nature Human Behaviour σημειώνεται ότι οι σύντροφοι συνήθως μοιράζονται το 89% των βασικών χαρακτηριστικών τους, όπως οι πολιτικές πεποιθήσεις και η θρησκεία.

Η Τζαρντ Μπαλμπονά, που είναι από τους συγγραφείς της έρευνας του Ινστιτούτου IBG του Πανεπιστημίου του Κολοράντο, είπε στο CNBC ότι «υπάρχουν πολύ λίγα χαρακτηριστικά όπου τα αντίθετα έλκονται πραγματικά».

Οι ερευνητές συγκέντρωσαν δεδομένα και ευρήματα από 199 μελέτες που χρονολογούνται από το 1903 έως σήμερα. Οι πληροφορίες που πήραν αφορούσαν 8,5 εκατομμύρια ανθρώπους από ολόκληρο τον κόσμο. Η έρευνα εστίασε σε 22 συνηθισμένα χαρακτηριστικά που έχουν οι άνθρωποι.

Έτσι προέκυψε ότι κάποιος επιλέγει σύντροφο που διαθέτει τους ίδιους εθισμούς σε ουσίες με εκείνον. Γι’ αυτό όσοι κάπνιζαν και έπιναν πολύ αλκοόλ συνήθως διάλεγαν σύντροφο που έκανε το ίδιο. Επιπλέον οι άνθρωποι συνήθως είχαν σύντροφο που είχε γεννηθεί την ίδια χρονιά με εκείνους .

Ωστόσο η εξωστρέφεια δεν φαίνεται να είναι από τα κοινά χαρακτηριστικά που μοιράζονται οι σύντροφοι. «Οι άνθρωποι έχουν όλες αυτές τις θεωρίες ότι στους εξωστρεφείς αρέσουν οι εσωστρεφείς ή ότι στους εξωστρεφείς αρέσουν οι άλλοι εξωστρεφείς. Η αλήθεια είναι ότι είναι σαν να το ρίχνεις στην τύχη: οι εξωστρεφείς είναι εξίσου πιθανό να καταλήξουν με εξωστρεφείς όπως και με εσωστρεφείς», είπε ο ερευνητής του Ινστιτούτου IBG, Τάνια Χόρβιτς. .

Οι ερευνητές είναι πλέον σίγουροι ότι οι ερωτικοί σύντροφοι μοιράζονται πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Αυτό έχει σοβαρές επιπτώσεις στον τομέα της γενετικής έρευνας. «Πολλά μοντέλα στη γενετική υποθέτουν ότι το ανθρώπινο ζευγάρωμα είναι τυχαίο. Αυτή η μελέτη δείχνει ότι αυτή η υπόθεση είναι πιθανώς λανθασμένη», είπε ο διευθυντής του Ινστιτούτου IBG, Ματ Κέλερ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα