Τρεις βαθύτερες αιτίες που βρίσκονται πίσω από κάθε μικροκαβγά με το ταίρι σας

Τρεις βαθύτερες αιτίες που βρίσκονται πίσω από κάθε μικροκαβγά με το ταίρι σας

Οι διαφωνίες και οι καβγάδες στις σχέσεις δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Μάλιστα, σε έναν βαθμό χρειάζονται έτσι ώστε το ζευγάρι να καταφέρνει να λύνει παρεξηγήσεις και να αποφορτίζεται. Αρκεί οι καβγάδες αυτοί να μην διαρκούν και να μην επηρεάζουν τον σεβασμό και την ειλικρίνεια ανάμεσα στα μέλη του ζευγαριου.

Ωστόσο, αν είναι πολύ συχνοί, ακόμα και μικροί σε διάρκεια ή άνευ ιδιαίτερης σημασίας φαινομενικά, μπορεί να κρύβουν πίσω τους βαθύτερες αιτίες, οι οποίες επηρεάζουν την εξέλιξη της σχέσης.

Ποιες είναι οι βασικότερες;

Τα τραύματα από άλλες σχέσεις
Εδώ εννοούμε όλες τις σχέσεις, οπότε μπορεί για τις εντάσεις στη σχέση σας να ευθύνονται ακόμη και παιδικά τραύματα. Αν ένας άνθρωπος έχει μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον με φωνές ή με σιωπή, δεν ξέρει πως να επικοινωνήσει τις ανάγκες και τα θέλω του. Ο καβγάς είναι ο μόνος τρόπος που γνωρίζει και αυτόν χρησιμοποιεί.

 Ο φόβος της απόρριψης ή αλλιώς της οικειότητας
Άλλο ένα στοιχείο που έχει να κάνει με την επικοινωνία. Όταν η σχέση σοβαρεύει και το ένα μέλος αρχίζει να νιώθει πιο ευάλωτο, τότε μπορεί να ξεκινά καβγάδες, ακριβώς επειδή φοβάται την οικειότητα ή την απόρριψη από το άλλο μέλος της σχέσης. Αν δυσκολεύεται να δεχθεί την ηρεμία επειδή αυτή το φέρνει πιο κοντά στο ταίρι του, τότε σημαίνει πως φοβάται ότι αν εκφράσει τα όσα νιώθει (οικειότητα), θα βιώσει την απόρριψη.

Η ανάγκη για επιβολή και εξουσία
Με απλά λόγια θέλει να έχει το πάνω χέρι. Όταν ένας άνθρωπος επιθυμεί να ασκεί έλεγχο, θα προσπαθήσει να τον επιβάλλει με μύχιους τρόπους και φυσικά με φωνές και εντάσεις. Νιώθει πως έτσι δεν θα καταφέρει κανείς να του επιβληθεί και άρα να τον κάνει να δείξει ευάλωτος και αδύναμος.

Πηγή: marieclaire.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα