Ιατρικό μυστήριο: Πήγε στο νοσοκομείο με πονοκέφαλο και ξύπνησε χωρίς να θυμάται τα τελευταία 30 χρόνια

Ιατρικό μυστήριο: Πήγε στο νοσοκομείο με πονοκέφαλο και ξύπνησε χωρίς να θυμάται τα τελευταία 30 χρόνια

Μια γυναίκα από τη Λουιζιάνα που πήγε στο νοσοκομείο με πονοκέφαλο ισχυρίστηκε ότι δεν θυμάται τίποτα από τα τελευταία 30 χρόνια, πιστεύοντας ότι είναι… έφηβη τη δεκαετία του 1980 όταν ξύπνησε με ​​εκτεταμένη αμνησία.

Η Kim Denicola ήταν 56 ετών όταν εμφάνισε έντονο πονοκέφαλο και θολή όραση ενώ βρισκόταν σε μια ομάδα μελέτης της Αγίας Γραφής στο Baton Rogue, La. τον Οκτώβριο του 2018. Όταν ξύπνησε στα επείγοντα του νοσοκομείου, η Denicola δεν θυμόταν ότι ήταν παντρεμένη και είχε δύο παιδιά.

«Έχω χάσει πολλά Χριστούγεννα, οπότε είναι μεγάλη υπόθεση», είπε η Denicola, τώρα 60 ετών, στο WAFB.

«Είναι απίστευτο για μένα όπως πιθανώς είναι και για άλλους ανθρώπους», πρόσθεσε η Denicola. «Ποτέ στα πιο τρελά μου όνειρα δεν σκέφτηκα ότι όταν πήγα στη μελέτη της Αγίας Γραφής και θα ξυπνούσα στο νοσοκομείο και θα έχανα τόσα πολλά ξαφνικά».

Όταν ξύπνησε δεν γνώριζε ότι υπήρχαν υπολογιστές και ότι οι ηγέτες της χώρας είχαν αλλάξει πολλές φορές.

«Ξέρεις τι είναι σήμερα, ποια χρονιά είσαι;» Η Ντενίκολα θυμήθηκε μια νοσοκόμα που ρώτησε. «Είπα, «Ναι, 1980». Και είπε, “Μπορείς να μου πεις ποιος είναι ο πρόεδρος;” Είπα, «Ναι, Ρόναλντ Ρίγκαν». Και σταμάτησε, δεν ήξερε τι να μου πει».

 
«Οι τηλεοράσεις είναι πλέον έξυπνες. Η τηλεόραση που θυμάμαι ήταν ένα κουτί που ακουμπούσε σε έναν τοίχο και έπρεπε να σηκωθούμε και να πάμε να αλλάξουμε κανάλι», είπε στο πρακτορείο δύο μήνες μετά την περιπέτεια με την υγεία της, που την χαρακτηρίζουν ως ιατρικό μυστήριο.

Οι γιατροί φοβούνται ότι δεν θα ξαναβρεί ποτέ τη μνήμη της
Η Denicola διαγνώστηκε με εκτεταμένη αμνησία, επίσημα παροδική παγκόσμια αμνησία ή TGA, αλλά οι γιατροί εξακολουθούν να μην μπορούν να προσδιορίσουν την ακριβή αιτία ακόμη και μετά από εκτεταμένες εξετάσεις και σαρώσεις, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Πέντε χρόνια μετά την ημικρανία που της άλλαξε τη ζωή, η σχεδόν 60χρονη δεν έχει ανακτήσει ακόμα αναμνήσεις.

Οι γιατροί φοβούνται ότι δεν θα ξαναβρεί ποτέ τη μνήμη της. «Μου είπαν, αν μέχρι τώρα δεν έχω θυμηθεί, τότε μάλλον δεν θα πάρω πίσω τις αναμνήσεις μου», τόνισε.

Το TGA είναι μια «προσωρινή, προχωρημένη αμνησία με οξεία έναρξη» που επηρεάζει κυρίως άτομα μέσης και μεγαλύτερης ηλικίας, σύμφωνα με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής, με 5,2-10 άτομα από 10.000 υποφέρουν ετησίως με τον αριθμό να αυξάνεται σε 23,5-32/100.000 άτομα άνω των 50 ετών. Εμφανίζεται συχνά σε περιόδους «ιδιαίτερα έντονης δραστηριότητας, συμβάντων υψηλού στρες ή συνουσίας, αλλά μπορεί να παρατηρηθεί με ημικρανίες».

Η κατάσταση της μνήμης είναι συχνά ένα προσωρινό συμβάν και μπορεί να εμφανιστεί ξανά, αλλά ο θάνατος είναι πολύ σπάνιος. Η Denicola διάβαζε εγγραφές σε ημερολόγιο σε μια προσπάθεια να θυμηθεί τη ζωή της, αλλά λέει ότι είναι σαν να διαβάζω για κάποιον άλλο. Η Denicola έχει αναζωπυρώσει την αγάπη της για τον σύζυγό της και παρακολουθεί τα παιδιά της να μεγαλώνουν μέσα από τις ιστορίες και τις φωτογραφίες της. Ενώ φαίνεται ότι έχασε 30 χρόνια από τη ζωή της, η Denicola εξακολουθεί να ζει κάθε χρόνο όσο καλύτερα μπορούσε.

«Μπορεί να έχασα τις αναμνήσεις μου, αλλά μάντεψε τι; Μπορούμε να φτιάξουμε νέες», είπε στο WAFB.

.enikos.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα