Γιατί δεν πρέπει να ανοίγουμε ομπρέλα μέσα στο σπίτι

Γιατί δεν πρέπει να ανοίγουμε ομπρέλα μέσα στο σπίτι

Σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι το να ανοίξεις την ομπρέλα μέσα στο σπίτι είναι γρουσουζιά. Αλλά πώς ξεκίνησε αυτό;

Σύμφωνα με το reader, λίγο πριν μπερδευτείτε και κλείσετε την ομπρέλα σας (όχι αυτή που δημιούργησε τη Νέα Αριστερά) μέσα στο σπίτι, έχοντας αποφύγει μια καταρρακτώδη βροχή, θα ξεκαθαρίσουμε κάτι: Το γεγονός ότι «απαγορεύεται» να ανοίγουμε μια ομπρέλα μέσα στο σπίτι, είναι μια πρόληψη, που πιθανώς οφείλεται στον 19ο αιώνα, όταν οι ομπρέλες όπως τις γνωρίζουμε σήμερα εφευρέθηκαν από τον Σάμιουελ Φοξ.

Αν και ο σχεδιασμός τους ήταν παρόμοιος με αυτόν της σύγχρονης ομπρέλας, αυτές οι πρώιμες εκδοχές ήταν δύσχρηστες και μερικές φορές επικίνδυνες στη χρήση, διότι ο σκελετός τους αποτελούνταν από σκληρές μεταλλικές ακίδες, που ανοίγονταν από αιχμηρά ελατήρια.

Με λίγα λόγια, οι ομπρέλες της εποχής ήταν σαν πιθανά εγκληματικά εργαλεία και το να τις ανοίξεις μέσα σε σπίτι, δεν ήταν και τόσο καλή ιδέα και συνήθως αποτελούσαν απειλή για το μάτι του διπλανού σας. 

Στην αρχαία Αίγυπτο, ένας θρύλος έλεγα πως μια οποιαδήποτε κατασκευή σαν την ομπρέλα, μπορούσε να προκαλέσει την οργή του θεού του Ήλιου, καθώς το σχήμα της μοιάζει με ψεύτικο «ουρανό», ενώ αρκετά δημοφιλής ήταν και η - κάτι σαν ξόρκι - περιγραφή, ότι μια ομπρέλα ανοιχτή μέσα σε σπίτι, μπορούσε να εξοργίσει ή έστω να προκαλέσει αναστάτωση, στα πνεύματα που ζουν εντός του.

Με λίγα λόγια, ο ήλιος και τα φαντάσματα, μπορούν να θυμώσουν πολύ άσχημα, κάθε φορά που ξεχνάμε μια ομπρέλα ανοιχτή μέσα στο σπίτι. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα