Ο κόκορας που δικαιώθηκε σε δικαστήριο και αποζημιώθηκε

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά στη Γαλλία και συγκεκριμένα στην Σεν-Πιερ ντ’ Ολερόν, με περίπου 7.000 κατοίκους τον χειμώνα και 35.000 το καλοκαίρι, ένας άνδρας έκανε αγωγή στην γειτόνισσα και τον κόκορα της επειδή έκανε θόρυβο. 

Τα κικιρίκου του Μόρις, όπως είναι το όνομα του κόκορα, ενόχλησαν τον γείτονα ο οποίος είχε πρόσφατα αγοράσει το διπλανό σπίτι σε εκείνο των ιδιοκτητών του Μορίς και αποφάσισε να τους πάει στο δικαστήριο. 

Όμως για κακή του τύχη το δικαστήριο είχε διαφορετική άποψη και αποφάσισε ότι ο κόκορας μπορεί να συνεχίζει κανονικά να...κάνει την δουλειά του. Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του Μορίς στο γαλλικό πρακτορείο «Ο Μορίς κέρδισε και οι αντίδικοι πρέπει να καταβάλουν στον ιδιοκτήτη του 1.000 ευρώ ως αποζημίωση και να καλύψουν τα δικαστικά έξοδα».

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται αγωγές σε ζώα στη Γαλλία η δημοσιότητα που πήρα το θέμα είναι πρωτοφανής. Η ιστορία του έφτασε ως τους New York Times που δημοσίευσαν σχετικό άρθρο, ενώ κυκλοφόρησαν μπλουζάκια με το σύνθημα «Ομάδα Μορίς» και ο διάσημος κόκορας έλαβε υποστήριξη από εκατοντάδες ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

 

e-daily

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα