Δε φαντάζεστε ποιο μέρος του σώματος μας επιλέγουν οι κατσαρίδες για να φωλιάζουν

Είναι βέβαιο ότι και μόνο που διαβάσατε τον τίτλο αυτής της είδησης έχετε ήδη ανατριχιάσει. Αφορμή στάθηκε ένα περιστατικό στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα ο Blake Collins-McGee, πήγε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί βρήκαν μια κατσαρίδα να ζει στο αυτί του.

Πως όμως οι κατσαρίδες καταλήγουν στα αυτιά των ανθρώπων, και μάλιστα όπως υποστηρίζουν και οι ειδικοί λατρεύουν τα ανθρώπινα όργανα;

Στα αυτιά υπάρχει ζέστη και υγρασία. Δύο συστατικά που λατρεύουν οι κατσαρίδες για να ζούνε. Η θερμοκρασία στο ανθρώπινο αυτί ξεπερνάει αυτές των υπολοίπων ανθρώπινων οργάνων.

Ο Coby Schal, εντομολόγος στο κρατικό πανεπιστήμιο στη βόρεια Καρολίνα, υπογραμμίζει πως οι κατσαρίδες μεταφέρουν μέσα στα ανθρώπινα αυτιά, όταν αυτό είναι δυνατό, και τις τροφές τους και τις αποθηκεύουν εκεί.

Επίσης η μυρωδιά από τις τροφές που καταναλώνουμε, είναι αυτή που τραβάει τις κατσαρίδες προς εμάς. Να σημειωθεί επίσης πως οι κατσαρίδες προσελκύονται από συγκεκριμένους τύπους χημικών ουσιών, που ονομάζονται πτητικά λιπαρά οξέα, τα οποία απελευθερώνονται από τρόφιμα όπως το ψωμί και η μπύρα. Το αυτί μας εκπέμπει τη μυρωδιά των εν λόγω ουσιών.

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα