Αυτό είναι το νέο αεροδρόμιο με τα 500.000 κατασκευαστικά λάθη

Αυτό είναι το νέο αεροδρόμιο με τα 500.000 κατασκευαστικά λάθη

Η κατασκευή του αεροδρομίου του Βερολίνου Brandenburg (ή BER) κόστισε δισεκατομμύρια και έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί το 2012...όμως δεν άνοιξε ποτέ.

Πρόσφατα η εταιρία που εκμεταλλεύεται το αεροδρόμιο δήλωσε ότι θα ανοίξει το 2020, με 8 χρόνια καθυστέρηση και επιπλέον δισεκατομμύρια να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό αφού θα πρέπει να διορθωθούν περισσότερα από 500.000 κατασκευαστικά λάθη που έχουν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν στο έργο.

Τα λάθη και οι αστοχίες είχαν ξεκινήσει από την αρχή του έργου αφού κατά την κατασκευή αποφασίστηκε η αλλαγή του μεγέθους του αεροδρομίου, ενώ ο αρχιτέκτονας δεν είχε καν προνοήσει για την ύπαρξη καταστημάτων στο σχεδιασμό. Όταν η εταιρία το συνειδητοποίησε, πολύ αργότερα, αναγκάστηκε να προσθέσει έναν ολόκληρο νέο όροφο για μαγαζιά.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Joel Dullroy του Radio Spaetkauf, «δεν υπήρχαν πύλες για πτήσεις χαμηλού κόστους παρά μόνο οι πολύ ακριβότερες αερογέφυρες».

Το αεροδρόμιο ορίστηκε να εγκαινιαστεί το 2012 αλλά διαπιστώθηκε ότι το περίπλοκο σύστημα ανιχνευτών φωτιάς και αυτοματοποιημένων θυρών δεν λειτουργούσε.

Επόμενο ήταν να βγουν όλα τα λάθη στην φόρα με το νέο αρχιτέκτονα, Hartmut Mehdorn, να κάνει μια λίστα με 550.000 πράγματα που έπρεπε να διορθωθούν. Η εταιρία διαχείρισης ανέφερε ότι το συνολικό κόστος του έργου θα φτάσει τα 6 δισ. ευρώ ενώ ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν στα 2 δισ. ευρώ.

 

 

e-daily

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα