Έκαναν περιτομή σε ασθενή επειδή μπέρδεψαν τα έγγραφά του νοσοκομείου

Δεν πίστευε στα μάτια τους ένας Βρετανός ασθενής στο νοσοκομείο του Λέστερ, όταν ανακτώντας τις αισθήσεις του μετά από μία μικρή χειρουργική επέμβαση διαπίστωσε ότι οι γιατροί είχαν υποπέσει σε ένα ολέθριο σφάλμα.

Όλα ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2018, όταν ο μεσήλικας άντρας επισκέφθηκε το νοσοκομείο της πόλης του ώστε να αντιμετωπίσει ορισμένα προβλήματα που είχαν σχέση με την κύστη του, ωστόσο ένα «μικρό» μπέρδεμα στα χαρτιά του ασθενή είχε ως αποτέλεσμα αντί να κάνει την εξέταση που προοριζόταν, να υποβληθεί σε περιτομή.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου αλλά και όσα αναφέρονται σε έκθεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας σχετικά με τα ιατρικά σφάλματα της περασμένης χρονιάς, οι γιατροί μπέρδεψαν το ιστορικό του ασθενούς με αυτό ενός άλλου, με αποτέλεσμα να τον υποβάλουν σε περιτομή, την στιγμή που το μόνο που θα έπρεπε να κάνουν ήταν μία κυστεοσκόπηση, ώστε να διαπιστώσουν τη φύση των προβλημάτων που αντιμετώπιζε κατά την ούρηση.

Βέβαια, όταν διαπίστωσαν το ολέθριο σφάλμα του ήταν πολύ αργά για τον ασθενή, ο οποίος και κινήθηκε δικαστικά απέναντι στο νοσοκομείο, διεκδικώντας ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό ως αποζημίωση για το σημείο του σώματος του το οποίο στερήθηκε δια παντός.

Μάλιστα, στην έκθεση του βρετανικού Ε.Σ.Υ. αναφέρονται επτά ακόμη ιατρικά σφάλματα που έλαβαν χώρο το 2018, με το σοβαρότερο εξ αυτών να αφορά έναν ανήλικο που χειρουργήθηκε για κρεατάκια και ξέχασαν μέσα στο κεφάλι του μία μπατονέτα, ενώ σε μία άλλη περίπτωση οι γιατροί χειρούργησαν λάθος άνθρωπο, καθώς το ονοματεπώνυμό του ήταν ίδιο με αυτό ενός άλλου άντρα.

 

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα