Γιατί οι γονείς δεν αγκαλιάζουν τα παιδιά που βγήκαν απ’ το σπήλαιο

Γιατί οι γονείς δεν αγκαλιάζουν τα παιδιά που βγήκαν απ’ το σπήλαιο

 Η σωματική επαφή μπορεί να αποβεί μοιραία από τυχόν μετάδοση λοιμώξεων, καθότι τα παιδιά είναι ιδιαιτέρως αδύναμα, έπειτα από 15 ημέρες εγκλεισμού

Ενώ έχουν βιώσει την στιγμές απίστευτης αγωνίας μέχρι τα παιδιά τους να δουν το φως της εξόδου από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ στην Ταϊλάνδη, όπου βρίσκονταν εγκλωβισμένα επί 15 ημέρες, οι γονείς τους δεν επιτρέπεται να τα σφίξουν στην αγκαλιά τους, όπως θα λαχταρούσαν.

Οι θεράποντες γιατροί ζήτησαν από τους γονείς να βρίσκονται σε απόσταση από τα παιδιά τους τουλάχιστον για τα επόμενα δύο 24ωρα για να μην τους μεταδώσουν τυχόν λοιμώξεις.

Η σωματική επαφή μπορεί να αποβεί μοιραία καθώς τα παιδιά που παρέμεναν εγκλωβισμένα τουλάχιστον επί 15 ημέρες είναι ιδιαίτερα αδύναμα.

Για το λόγο αυτό, οι γιατροί εξετάζουν το ενδεχόμενο να τοποθετήσουν ακόμα και προστατευτικό γυαλί έτσι ώστε οι γονείς να έχουν τουλάχιστον οπτική επαφή με τα αγόρια.

Τα τέσσερα πρώτα παιδιά που βγήκαν από το σπήλαιο λίγο μετά τη διακομιδή τους στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου θα βρίσκονται για μερικές ημέρες σε καραντίνα, ζήτησαν να φάνε ένα παραδοσιακό ταϊλανδέζικο πιάτο, το Phad Kao Pao, το οποίο αποτελείται από κιμά, βασιλικό και τσίλι.

Σε μία επιστολή που εστάλη προς τους γονείς τους το Σάββατο, τα παιδιά ανέφεραν ότι θα ήθελαν να φάνε πολλά φαγητά, ενώ ο πιο μικρός σε ηλικία ζήτησε τηγανητό κοτόπουλο, μόλις απεγκλωβίστηκε.

«Τα παιδιά ήταν ναρκωμένα»

Την ίδια στιγμή τα στοιχεία που βλέπουν σταδιακά το φως της δημοσιότητας από την επιχείρηση διάσωσης είναι συγκλονιστικά.

Ένας από τους ήρωες διασώστες που συμμετέχουν στην επιχείρηση δήλωσε ότι τα παιδιά ήταν ναρκωμένα, αναφερόμενος στα τέσσερα πρώτα αγόρια που απεγκλωβίστηκαν από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ.

Ο 44χρονος Ιβάν Κάρατζιτς δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό της Δανίας «Danmarks Radio»: «Τα αγόρια βρίσκονταν υπό την επήρεια ηρεμιστικών για να μην πανικοβληθούν. Δεν ήταν εντελώς αναίσθητα, αλλά δεν έδιναν απαντήσεις».

O Δανός Ιβάν Κάρατζιτς είναι εκπαιδευτής καταδύσεων που ζει στην Ταϊλάνδη. Είναι ένας από τους συνοδούς - δύτες που βοήθησε στον απεγκλωβισμό των τεσσάρων παιδιών.

Μέχρι στιγμής παραμένουν Εγκλωβισμένα ακόμα πέντε άτομα στο σπήλαιο της Ταϊλάνδης. Οκτώ σώθηκαν σήμερα



protothema

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα