Γιώργος Θεοφάνους για Eurovision: Δεν είναι σωστό να δίνουμε 12 στην Κύπρο και να μας δίνει 12 κάθε φορά

Γιώργος Θεοφάνους για Eurovision: Δεν είναι σωστό να δίνουμε 12 στην Κύπρο και να μας δίνει 12 κάθε φορά

Ο Γιώργος Θεοφάνους βρέθηκε στο Στούντιο 4 την Τρίτη 7/5, λίγες μόνο ώρες πριν από την εμφάνιση της εκπροσώπου της Κύπρου, Silia Kapsis, στον ημιτελικό της Eurovision 2024. O γνωστός συνθέτης εκπροσώπησε την Κύπρο στον διαγωνισμό της Eurovision τρεις φορές με τα τραγούδια «Ταιριάζουμε» με την Ευρυδίκη το 1992, «Είμαι άνθρωπος κι εγώ» πάλι με την Ευρυδίκη, το 1994 και «Gimme» με το boy band των One το 2002.

Έτσι μεταξύ άλλων η κουβέντα του με τους παρουσιαστές της απογευματινής εκπομπής της ΕΡΤ1, κινήθηκε και σε ερωτήσεις κι απαντήσεις σχετικά με τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού. Δήλωσε δε πως: «Είμαι της παλιάς σχολής, μου αρέσουν τα μελωδικά τραγούδια στη Eurovivion.

Μου άρεσε το τραγούδι με το οποίο κέρδισε η Πορτογαλία πριν μερικά χρόνια. Να γίνονται δίκαια τα πράγματα, εγώ αυτό λέω. Όχι επειδή η Ουκρανία έχει πόλεμο να την ψηφίζουμε, όχι επειδή το Ισραήλ κάνει πόλεμο να το πετάξουμε έξω. Είμαι γενικώς «να είμαστε με τη μουσική», ή με τον αθλητισμό ανάλογα. Ας ασχοληθούμε με αυτό, μην επηρεάζει δηλαδή...

Όχι ότι είμαι υπέρ να δίνουμε 12 στην Κύπρο και να μας δίνει 12 κάθε φορά, ούτε κι αυτό είναι σωστό, ε, όχι ρε συ! Το κάνουν οι Σκανδιναβοί μεταξύ τους, το κάνουν οι Ρώσο... παλιοί μεταξύ τους, είναι ωραίο αυτό; Να είναι ωραίο το τραγούδι...

Εντάξει εμείς είμαστε ένα έθνος, το ίδιο πράγμα μπορεί να σου πει η Μολδαβία με τη Ρουμανία... Εγώ το βρίσκω λογικό προσωπικά αλλά δεν πρέπει να το κάνουμε πάντα. Να είναι καλό το τραγούδι... ναι. Θέλω να είναι δίκαια τα πράγματα», είπε σχετικά με τον τρόπο που βλέπει τις βαθμολογίες στον διαγωνισμό της Eurovision.

Ο Γιώργος Θεοφάνους συμπλήρωσε, επίσης ότι: «Πάντα είχα αγωνία στη Eurovision. Στο Μάλμε την πρώτη φορά έχασα τον φακό μου στην πρόβα. Θα ξαναπήγαινα, εξαρτάται από το τραγούδι και ποιος θα το έλεγε. Θέλει μελέτη... Μπορεί να μην υπήρχε ο διαγωνισμός αν δεν μεταφερόταν στο Tik Tok.

Η μεγάλη αλλαγή έγινε στην Αθήνα που κέρδισαν οι Lordi. Ξαφνικά έγινε ένα twist εκείνη τη χρονιά κι άρχισαν να γίνονται άλλου είδους πράγματα, να ασχολούνται με τη νεολαία. Αυτό έδωσε μεγάλη ένεση στον διαγωνισμό.

Εμένα με προβληματίζει το να είμαι σύγχρονος. Από το internet που μου στέλνουν στίχους, ενορχηστρωτές, dj, μουσικούς καινούργιους να έχω πάντα μαζί μου, γιατί σκέφτονται διαφορετικά», ενώ πρόσθεσε πως δεν τον αφορά η τραπ.

πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα