Κατερίνα Γκαγκάκη: Η κατάθλιψη και τα βουλιμικά επεισόδια που την οδήγησαν στον ψυχολόγο

Κατερίνα Γκαγκάκη: Η κατάθλιψη και τα βουλιμικά επεισόδια που την οδήγησαν στον ψυχολόγο

Η Κατερίνα Γκαγκάκη μίλησε για τα βουλιμικά επεισόδια που είχε στην εφηβεία της.

Η Κατερίνα Γκαγκάκη εξομολογήθηκε στο Στούντιο 4 την επαγγελματική διαδρομή που είχε κόστος στην προσωπική ζωή της και την περίοδο που είχε βουλιμικά επεισόδια που την οδήγησαν στον ψυχολόγο για βοήθεια.

Η πρώην σιδηρά κυρία της ελληνικής τηλεόρασης, δήλωσε πως το κυνήγι της επαγγελματικής επιτυχίας είχε κόστος για την προσωπική της ζωή: «Είμαι κακομαθημένος άνθρωπος. Θεωρώ λίγο δεδομένα τα καλά που έρχονται στη ζωή μου. Στα κακά πάλι, ζορίζομαι.

Δε νομίζω ότι έχω κάνει ποτέ κάποια πυρηνική αλλαγή στη ζωή μου. Το γεγονός ότι βρίσκομαι σε αυτή τη φάση της ζωής μου, και δεν έχω παντρευτεί ή δεν έχω κάνει κάτι τόσο διαφορετικό για μένα, δεν είναι τυχαίο. Είναι στα πλαίσια του να μην αλλάξω ένα status quo που με ήθελε πάντα το παιδί μιας οικογένειας. Η αλλαγή ήρθε όταν έπαψα να είμαι το παιδί μιας οικογένειας», παραδέχτηκε.

Ενώ όπως συμπλήρωσε αμέσως μετά, τώρα έχει αλλάξει σε ορισμένα πλαίσια. Βρέθηκε ο άνθρωπος που έδειξε υπομονή και τη διεκδίκησε: «Ήρθε κάποιος στη ζωή μου ο οποίος επέμενε πάρα πολύ. Ένας άνθρωπο που τον θαυμάζω και έχω αισθανθεί και στο παρελθόν πράγματα, επέμεινε σε μια περίοδο που το θεωρούσα τελείως απίθανο.

Κάπως έτσι γίνονται τα πράγματα και έχω καταλήξει ότι όταν ήθελα να κάνω τα πάντα μόνη μου, να είμαι ανεξάρτητη, ελεύθερη, χωρίς σύντροφο ήταν μεγάλο λάθος. Απολαμβάνω να είμαι και μόνη μου. Μου αρέσει όταν δεν είμαι σπίτι του, να στείλω ένα μήνυμα και να πω μια καλημέρα ή να ζητήσω μια γνώμη για κάτι.

Το πρόβλημα με εμένα ήταν πως όταν είμαι ερωτευμένη, να μην στείλω 125 μηνύματα. Έχω ερωτευτεί 2-3 φορές», είπε στη Νανσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο.

Όσα είπε η Κατερίνα Γκαγκάκη για την προσωπική της ζωή:

Η Κατερίνα Γκαγκάκη είχε πάντα την προσωπική ανέλιξη πάνω από την προσωπική της ζωή: «Όταν είμαι καλά στη δουλειά, είμαι καλά και στα προσωπικά μου. Θα θυσίαζα πρώτα την προσωπική μου ζωή. Είναι και θέμα ανάγκης. Αν αύριο το πρωί δεν έχω δουλειά, δεν μπορώ να στηριχτώ στον άλλον και να με συντηρεί εκείνος. Δεν ξέρω τι είμαι χωρίς τη δουλειά.
Το μεγαλύτερο διάστημα που έχω μείνει με κάποιον σε διακοπές ήταν 17 μέρες. Δεν έχω συγκατοικήσει ποτέ», πρόσθεσε.

Παράλληλα τόνισε πως είχε μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον που δεν χωρούσαν οι αδυναμίες: «Το να μην είσαι καλά δεν θα ήταν καθόλου αποδεχτό στο σπίτι μου. Σφίγγουμε τα δόντια, παίρνουμε δύναμη και κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Δεν ξέρω τι με οδήγησε στην κατάθλιψη, τα βουλιμικά επεισόδια ξέρω ότι τα είχα από πολύ μικρή από φοβερή ανασφάλεια και από την πίεση του να είμαστε όπως όλοι.

Ήμουν πολύ μικρή, 15 χρονών. Η μαμά μου είχε πει ότι όταν ήταν έφηβη είχε παχύνει πάρα πολύ και ήταν δυστυχισμένη και δεν ήθελε να μου συμβεί και εμένα αυτό», είπε χαρακτηριστικά. Έτσι όταν και η ίδια πήρε κιλά στην εφηβεία, υπήρξε αντίδραση: «Όταν ξεκίνησα κάποια στιγμή άρχισαν να υπάρχουν κλειδωμένα ντουλάπια, να μην υπάρχει τίποτα στο σπίτι. Βέβαια όταν έπαιρνα ένα κιλό γύριζα σπίτι και έκλαιγα. Οπότε αν της μιλούσες θα σου έλεγε ότι «δεν με νοιάζει, να είσαι όπως θες να είσαι. Εσύ στεναχωριέσαι», είπε για τη μητέρα της.

Και συνέχισε: «Άρα κάπως μου έκανε κλικ. Έβλεπα ότι όλα τα παιδάκια είναι πιο μινιόν και εγώ ήμουν ογκώδης, γυρνούσα σπίτι και έκλαιγα».

Όταν ξεκίνησαν τα βουλιμικά επεισόδια, κρυβόταν: «Το έκρυβα, δεν είναι κάτι που το λες στη μαμά σου και στον μπαμπά μου. Απλώς ήταν μία μαγική μέθοδος με την οποία μπορούσα να τρώω ό,τι θέλω και να μην παχαίνω, ξέρεις τι ωραία που ήταν;

Ανακάλυψα μετά πόσο κακό έκανα στην υγεία μου. Κάποια στιγμή το ανακάλυψαν οι γονείς μου. Μια περίοδο πετούσα το φαγητό, μία φορά το ξέχασα να το πετάξω στα σκουπίδια.

Όταν το ανακάλυψαν με πήγαν σε έναν άνθρωπο να με βοηθήσει, δεν ήταν συνηθισμένο τότε. Με βοήθησε τρομερά, γι' αυτό θέλησα να ασχοληθώ με την ψυχολογία», είπε η Κατερίνα Γκαγκάκη.

Πηγή: iEidiseis

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα