Σακίρα: Κινδυνεύει με οκτώ χρόνια φυλάκισης για φορολογική απάτη

Σακίρα: Κινδυνεύει με οκτώ χρόνια φυλάκισης για φορολογική απάτη

Η Σακίρα αναμένεται να δικαστεί τη Δευτέρα στη Βαρκελώνη με την κατηγορία ότι εξαπάτησε τις ισπανικές φορολογικές αρχές κατά 14,5 εκατ. ευρώ.

Η Κολομβιανή μουσικός, η οποία ζει στο Μαϊάμι με τα δύο της παιδιά, αντιμετωπίζει οκτώ χρόνια φυλάκισης και πρόστιμο 24 εκατ. ευρώ, αν κριθεί ένοχη. Η υπόθεση βασίζεται στον ισχυρισμό ότι κατά τα έτη 2012-14, η Σακίρα πέρασε περισσότερους από έξι μήνες ως κάτοικος Ισπανίας, καθιστώντας την έτσι υπόχρεη, κάτι που η ίδια αρνείται.

Προκειμένου να αποδείξει ότι ήταν κάτοικος Ισπανίας, η εισαγγελία κάλεσε 117 μάρτυρες, μεταξύ των οποίων, κομμωτές, καθηγητές χορού, θεραπευτές, αισθητικούς, γυναικολόγους και τον σοφέρ της, αναφέρει ο Guardian.

Η τραγουδίστρια κατηγορεί τις φορολογικές αρχές ότι έκαναν εκστρατεία για να «αμαυρώσουν την εικόνα της» και να παραδειγματίσουν άλλους Ισπανούς φορολογούμενους, ενώ η εισαγγελία ισχυρίζεται ότι σκόπιμα έβαλε στόχο να εξαπατήσει το δημόσιο ταμείο, κρύβοντας τα κέρδη της σε φορολογικούς παραδείσους.

«Πρόκειται για ψευδείς κατηγορίες», υποστήριξε η ίδια σε συνέντευξή της πέρυσι. «Έχω πληρώσει όλα όσα ισχυρίστηκαν ότι χρωστούσα, ακόμη και πριν καταθέσουν αγωγή. Δεν τους χρωστάω τίποτα».

Εν μέσω φημών ότι η λεγόμενη «βασίλισσα της latin pop» απέρριψε μια συμφωνία που θα την κρατούσε μακριά από τη φυλακή, η δίκη αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου. Όποια και αν είναι η έκβαση της υπόθεσης, η τραγουδίστρια αντιμετωπίζει ξεχωριστές κατηγορίες για μη καταβολή φόρων ύψους 6,6 εκατ. ευρώ το 2018.

Όταν η Σακίρα και ο Πικέ χώρισαν πέρυσι, εξαιτίας της σχέσης του με τη Κλάρα Τσία, 22 ετών τότε, η ίδια έκανε τεράστια επιτυχία -μια συνεργασία με τον Αργεντινό παραγωγό και DJ Bizarrap- με το «τραγούδι-σπόντες» για τον πρώην της.

Την περασμένη εβδομάδα, η Σακίρα κέρδισε τρία βραβεία Latin Grammy, συμπεριλαμβανομένου του καλύτερου τραγουδιού, σε μια τελετή στη Σεβίλλη.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα