Ελένη Μενεγάκη για τα 15 χρόνια από τη δολοφονία Σεργιανόπουλου: Δεν μπορούσα να το πιστέψω

Ελένη Μενεγάκη για τα 15 χρόνια από τη δολοφονία Σεργιανόπουλου: Δεν μπορούσα να το πιστέψω

Δεκαπέντε χρόνια πριν, το 2008, ο Νίκος Σεργιανόπουλος εντοπίστηκε νεκρός και κατακρεουργημένος στο σαλόνι του σπιτιού του στο Παγκράτι, με 21 μαχαιριές στην καρδιά, τον λαιμό και τους πνεύμονες.

51 ημέρες μετά η Ασφάλεια εξιχνίασε την υπόθεση και συνέλαβε τον δράστη. Το στυγερό έγκλημα διέπραξε ο 34χρονος -τότε- υπήκοος Γεωργίας, Ντέιβιντ Μουρτικνέλι. Ενώπιον του δικαστηρίου, ο δολοφόνος δήλωσε μετανοημένος και ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον ηθοποιό και πως το θύμα τον απείλησε με μαχαίρι, προκειμένου να δεχθεί να του κάνει στοματικό έρωτα, γεγονός που τον έθιξε βαρύτατα. Το Δευτεροβάθμιο Κακουργιοδικείο δεν πίστεψε τις δικαιολογίες του και του επέβαλλε ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Ειδικότερα, οι δικαστές τον έκριναν ένοχο με συντριπτική πλειοψηφία (6-1) για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση δεχόμενοι ότι την τέλεσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απορρίπτοντας τα αιτήματα της υπεράσπισής του για αναγνώριση του ελαφρυντικού τού πρότερου εντίμου βίου και της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος.

Με την απόφασή του το δικαστήριο καταδίκασε επιπλέον τον κατηγορούμενο σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών για κλοπή, ενώ έπαυσε την ποινική δίωξη για τα αδικήματα της οπλοχρησίας και της παράνομης εισόδου στη χώρα. Επίσης, το δικαστήριο έκανε δεκτή την εισήγηση του εισαγγελέα έδρας, που άνοιξε τον δρόμο για την επιβολή των ισοβίων στον κατηγορούμενο, καθώς στην αγόρευσή του είχε χαρακτηρίσει εσφαλμένη την ποινή της 20ετούς κάθειρξης που επέβαλε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Είχε μάλιστα περιγράψει τον κατηγορούμενο ως «επικίνδυνη προσωπικότητα που έχει διαπράξει ένα στυγερό έγκλημα» και που συνειδητά «ήθελε να εξοντώσει με τον τρόπο που εξόντωσε το θύμα».

«Είναι ένα πρόσωπο το οποίο είναι σαν να υπάρχει ακόμα κοντά μας και ας έχει φύγει από τη ζωή 15 χρόνια τώρα. Κοιτούσα το θέμα, που το συζητούσαμε πριν από λίγες μέρες, και δεν μπορούσα να πιστέψω ότι έχουν περάσει 15 χρόνια τώρα γιατί στο δικό μου μυαλό είναι σαν να έγινε πριν από πέντε χρόνια. Ήταν για όλους μας πάρα πολύ ξαφνικό, ήταν πάρα πολύ δύσκολο και πάρα πολύ άσχημο. Μιλάω φυσικά για τον Νίκο Σεργιανόπουλο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή με πολύ άσχημο τρόπο, δολοφονήθηκε δηλαδή, πριν από πέντε χρόνια. Ένας ηθοποιός που, επειδή τον βλέπουμε και τον είχαμε δει σε πάρα πολλές σειρές, ειδικά κομεντί, γλυκές και τρυφερές σειρές που παίζουν ακόμα και σήμερα και ακούμε την φωνή του, δεν μας αφήνει να κρατήσουμε αποστάσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά η Ελένη Μενεγάκη στον αέρα της μεσημεριανής της εκπομπής στο MEGA.

Αξίζει να σημειωθεί, δε, πως ο Νίκος Σεργιανόπουλος έφυγε από τη ζωή στις 4 Ιουνίου 2008 ενώ σχεδόν 1.5 χρόνο μετά απεβίωσε η μητέρα του ηθοποιού και ακολούθησε ο σύζυγος της αδερφής του.

πηγή: zappit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα