Οι πρώτες δηλώσεις του Κιμούλη μετά τις αγωγές κατά Δούκα, Χρυσικού και Ψαρρά

Οι πρώτες δηλώσεις του Κιμούλη μετά τις αγωγές κατά Δούκα, Χρυσικού και Ψαρρά

Στα δικαστήρια βρέθηκαν το πρωί (27/04) οι Γιώργος Κιμούλης και Ζέτα Δούκα. Ο γνωστός ηθοποιός ζητά αποζημίωση ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ από τους ηθοποιούς Ζέτα Δούκα, Δώρας Χρυσικού, του Νίκου Ψαρρά, αλλά και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), για ηθική βλάβη και διαφυγόντα κέρδη.

Ειδικότερα, ο κ. Κιμούλης ζήτησε αποζημίωση για την ηθική αλλά και περιουσιακή βλάβη, που όπως υποστηρίζει υπέστη, από όσα είπε η Ζέτα Δούκα, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης, ενώ όσον αφορά στο ΣΕΗ στην αγωγή του έκανε λόγο για μεροληπτική συμπεριφορά προς το πρόσωπό του, η οποία είχε ως συνέπεια να διακοπεί κάθε συνεργασία του και ο ίδιος να υποστεί μεγάλη ηθική και επαγγελματική ζημία.

Υπενθυμίζεται ότι η Ζέτα Δούκα είχε καταγγείλει δημοσίως τον Γιώργο Κιμούλη για ψυχολογική, λεκτική και σωματική βία, ενώ νομικά εναντίον του κινήθηκαν και οι ηθοποιοί Δώρα Χρυσικού και Νίκος Ψαρράς.

Κιμούλης: «Σέβομαι το κίνημα #metoo»

Ο Γιώργος Κιμούλης βρέθηκε έξω από τα δικαστήρια μαζί με τον δικηγόρο του, Βασίλη Καπερνάρο το πρωί της Πέμπτης. Ο ηθοποιός δήλωσε πως σέβεται το κίνημα του #MeToo, ωστόσο υποστήριξε πως οι καταγγελίες που τον βαραίνουν είναι ψευδείς και όσοι ευθύνονται γι' αυτές θα πρέπει να τιμωρηθούν.

«Θεωρώ ότι το κίνημα #MeToo είναι ένα σπουδαίο κίνημα. Μετρά 17 χρόνια περίπου από τότε που η Αμερικανίδα Μπερκ έβαλε τα θεμέλια. Έχει καθοδηγήσει πολλούς κακοποιητές και βιαστές στα δικαστήρια και τις φυλακές. Παράλληλα όμως έχουν εμφανιστεί κάποια πρόσωπα που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν αυτό το κίνημα», δήλωσε στο Mega.

«Είναι στη φύση του ανθρώπου να ψεύδεται και να κάνει καταγγελίες ψευδείς. Τα πρόσωπα αυτά πέρα από το γεγονός ότι συκοφαντούν και προκαλούν ηθική βλάβη σε αυτούς που ψευδώς καταγγέλλουν, πρέπει να τιμωρούνται για να προστατευτεί αυτό το σημαντικό κίνημα», κατέληξε ο Γιώργος Κιμούλης.

  Ζέτα Δούκα: «Περήφανη που έκανα καταγγελία»

Στα δικαστήρια έφτασε και η Ζέτα Δούκα μαζί με τον δικηγόρο της, με την ηθοποιό να αρνείται να κάνει δηλώσεις. «Η αγωγή συζητήθηκε, περιμένουμε την απόφαση. Τα υπόλοιπα θα σας τα πει ο δικηγόρος μου. Δεν σχολιάζω κάτι άλλο, περιμένουμε την απόφαση», είπε η ηθοποιός.

Ο Γιώργος Γεραρής, δικηγόρος της ηθοποιού, αναφέρθηκε αρχικά στην καταγγελία που έκανε η Ζέτα Δούκα, ενώ κατηγόρησε τον Γιώργο Κιμούλη πως προσπαθεί να «καταστρέψει» τις μαρτυρίες των συναδέλφων της.

«Ο κος Κιμούλης αποφάσισε να ασκήσει κοινή αγωγή, προσπαθώντας στην ουσία να αχρηστέψει δικονομικά τις μαρτυρίες τους, να τους καταστήσει διαδίκους και έτσι να μην μπορούν να καταθέσουν υπέρ της κας Δούκα.

Ήδη η κα Δούκα είναι επιβαρυμένη από αυτή την ιστορία. Όταν κανείς έχει πάνω του αγωγές και μηνύσεις, η ψυχολογία είναι επιβαρυμένη, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και είμαστε σίγουροι ότι η αλήθεια θα λάμψει. Η ψυχολογία της είναι επιβαρυμένη, αλλά διατηρεί υψηλό φρόνημα. Αισθάνεται υπερήφανη που έκανε αυτή την καταγγελία», ανέφερε ο κ. Γεράρης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα