Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Πώς παραλίγο να χάσει το ρόλο του στον Τιτανικό

Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Πώς παραλίγο να χάσει το ρόλο του στον Τιτανικό

Ο Τζέιμς Κάμερον θυμήθηκε μια αμήχανη συνάντηση που είχε με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και η οποία παραλίγο να του στερήσει το ρόλο του στον Τιτανικό.

Ο σκηνοθέτης, ο οποίος προωθεί τη νέα συνέχεια του Avatar: Ο δρόμος του νερού, αναφέρθηκε στη διαδικασία του casting του Τιτανικού, όπου ο Ντι Κάπριο πρωταγωνιστούσε μαζί με την Κέιτ Γουίνσλετ.

Ο Κάμερον είπε ότι αρχικά συναντήθηκε με τον Ντι Κάπριο για μια συζήτηση σχετικά με τον ρόλο, μετά την οποία «έγινε ένα δοκιμαστικό» για να εξασφαλιστεί η χημεία του με την Γουίνσλετ, η οποία είχε υπογράψει για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ρόουζ.

Όπως αναφέρει ο Independent ο Κάμερον θυμήθηκε ότι ο Ντι Κάπριο «γοήτευσε τους πάντες» στο δωμάτιο, αλλά είπε ότι ο ηθοποιός του είπε «δεν διαβάζω» όταν συνειδητοποίησε ότι ο Κάμερον θα απαιτούσε από αυτόν να περάσει από οντισιόν για τον ρόλο.

«Επέστρεψε μετά από μερικές ημέρες και είχα ετοιμάσει την κάμερα για να καταγράψω το βίντεο», δήλωσε ο Κάμερον στο GQ σε μια αναδρομική συνέντευξη για την καριέρα του.

«Δεν ήξερε ότι θα πήγαινε σε δοκιμαστικό- νόμιζε ότι ήταν άλλη μια συνάντηση για να γνωρίσει την Κέιτ», συνέχισε ο σκηνοθέτης και πρόσθεσε: «Οπότε του είπα: «Εντάξει, θα πάμε στο διπλανό δωμάτιο, θα τρέξουμε μερικές ατάκες και θα το βιντεοσκοπήσω»».

Ο Ντι Κάπριο μπερδεύτηκε από αυτό, με τον Κάμερον να θυμάται ότι απάντησε: «Εννοείς ότι διαβάζω; Ω, δεν διαβάζω».

Ωστόσο, ο Κάμερον ήταν πρόθυμος να αφήσει τον Ντι Κάπριο να φύγει επί τόπου, αν δεν ήταν πρόθυμος να το κάνει.

«Του έσφιξα το χέρι και του είπα: «Ευχαριστώ που ήρθες»», εξήγησε ο σκηνοθέτης.

Το «κόλπο» του λειτούργησε όμως στον Ντι Κάπριο, ο οποίος προφανώς είπε: «Περίμενε, περίμενε, περίμενε. Αν δεν διαβάσω, δεν θα πάρω τον ρόλο; Έτσι απλά;».

Ο Κάμερον λέει ότι είπε στον ηθοποιό: «Ω, ναι. Έλα τώρα. Αυτή είναι μια γιγαντιαία ταινία που θα μου πάρει δύο χρόνια από τη ζωή μου και θα λείπεις κάνοντας άλλα πέντε πράγματα, ενώ εγώ θα κάνω το post-production. Οπότε, δεν πρόκειται να τα σκατώσω με το να πάρω λάθος απόφαση στο κάστινγκ. Οπότε, ή θα διαβάσεις ή δεν θα πάρεις τον ρόλο».

Συνέχισε: «Οπότε έρχεται και είναι με όλη του την ψυχή τόσο αρνητικός - μέχρι που του είπα «Πάμε». Τότε μετατράπηκε σε Τζακ. Η Κέιτ έλαμψε και έπαιξαν τη σκηνή. Σκοτεινά σύννεφα είχαν ανοίξει και μια ακτίνα ήλιου κατέβηκε και φώτισε τον Τζακ. Είπα, «Εντάξει. Αυτός είναι ο τύπος».

Πηγή: ieidiseis.gr