Τσόκλης: "Αισθάνθηκα έντονα την επιθυμία" να βιάσω!

Εξακολουθεί ο σάλος από τις δηλώσεις του Κώστα Τσόκλη για το θέμα του βιασμού οι οποίες προβλήθηκαν μέσα από ντοκιμαντέρ της κρατικής τηλεόρασης που γυρίστηκε 10 χρόνια πριν και μεταδόθηκε ξανά τον Δεκαπενταύγουστο, ειδικά μετά τις νεώτερες δηλώσεις του ζωγράφου στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash ότι επιμένει στην ίδια άποψη.

«Θα ήθελα πριν κρίνω και καταδικάσω να γνωρίσω ψύχραιμα και λογικά τους λόγους και τις συνθήκες μια τέτοιας ερωτικής επίθεσης» επανέλαβε ο Κώστας Τσόκλης, ενώ πρόσθεσε στον Θανάση Λάλα και τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο: «Πάντως για να καθησυχάσω τους θορυβηθέντες, τους διαβεβαιώνω ότι δεν βίασα ποτέ κανέναν, αν και δεν σας κρύβω ότι αισθάνθηκα κάποιες φορές έντονα την επιθυμία να το κάνω».

Οι νέες δηλώσεις προκάλεσαν νέο κύκλο αντιδράσεων, ακόμα και από την κόρη του Μάγια, που είναι βουλευτής του Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, η οποία εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση: «Πιστεύω σε ό,τι αφορά τον βιασμό ότι είναι η έσχατη βεβήλωση ενός πιο αδύναμου σωματικά όντος, και ότι ο βιαστής που περνάει στην πράξη, είναι ένα πρόσωπο απόλυτα καταδικαστέο».

Ωστόσο η Μάγια Τσόκλη έσπευσε να υπερασπιστεί και τον πατέρα της: «Ανεξάρτητα από αυτό, θα επιθυμούσα να μη λησμονούμε ότι ο Κώστας Τσόκλης αποτελεί ένα από τα  μεγαλύτερα πνευματικά κεφάλαια της χώρας μας, του οποίου η προσφορά είναι αδιαμφισβήτητη».

Όμως η δημοσιογράφος που είναι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και εξακολουθεί να κάνει τα ταξίδια της σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο για την κρατική τηλεόραση με χρήματα των Ελλήνων πολιτών παρά την εκλογή της στη Βουλή, μας υπέδειξε πως πρέπει να γίνει η αναφορά στο επίμαχο και λεπτό θέμα του βιασμού γυναικών ώστε... να μην γίνει αντικείμενο κανιβαλισμού. Μάλιστα λέει ότι... πρέπει να ανοίξει μια συζήτηση για το θέμα!!!

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι συζητήσεις στα μπλογκς για αυτές τις δηλώσεις, όχι μόνο του πατέρα αλλά και της κόρης, έχουν πάρει φωτιά, με τον ζωγράφο να εμμένει σε μια θέση που πραγματικά προσβάλλει τη γυναίκα και θίγει την αξιοπρέπειά της. Κάτι για το οποίο ζήτησε επίσημα συγγνώμη και η διοίκηση της ΕΡΤ, που πρόβαλε μέσα από τις συχνότητες της δημόσιας τηλεόρασης το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ με τις "αιρετικές¨ αυτές απόψεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα