Φαίδων Γεωργίτσης: Ο γάμος με τη Μπέτυ Αρβανίτη και ο λόγος που χώρισαν

Φαίδων Γεωργίτσης: Ο γάμος  με τη Μπέτυ Αρβανίτη και ο λόγος που χώρισαν

Πολλές γυναίκες πόθησαν τον Φαίδωνα Γεωργίτση. Ήταν από τους ωραιότερους άνδρες του ελληνικού κινηματογράφου, με το πιο χαρακτηριστικό βλέμμα. Και μπορεί την «χρυσή» εποχή του κινηματογράφου τα κορίτσια να φώναζαν στο δρόμο «Κορίτσια, ο Μπάρκουλης», όμως και ο Φαίδων Γεωργίτσης δεν είχε να ζηλέψει και πολλά, αφού και για εκείνον υπήρχαν εκφράσεις λατρείας από τα κοριτσόπουλα της εποχής. «Α, ο Γεωργίτσης» ήταν η περίφημη ατάκα.

Για τον ηθοποιό, όμως, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Παρασκευής οι μεγάλοι έρωτες της ζωής του μάλλον ήταν μετρημένοι. Σίγουρα ένας από αυτούς ήταν η Μπέτυ Αρβανίτη, με την οποία έγιναν ζευγάρι στα χρόνια της Σχολής.

Ένας έρωτας που γεννήθηκε στην αίθουσα αναμονής για τις εξετάσεις εισαγωγής, στο Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν. Οι δυο τους έγιναν ζευγάρι και η σχέση τους κατέληξε σε γάμο. Μάλιστα, πρωταγωνίστησαν και στην ταινία «Νύχτα γάμου».

Ωστόσο ο γάμος τους δεν ήταν και ο ιδανικότερος. Όπως είχε εξομολογηθεί ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του: «Δεν ταιριάζαμε ως χαρακτήρες. Οι καβγάδες μας θα μπορούσαν να γίνουν θέμα σε έργο του Στρίνγκμπεργκ».

Ο ηθοποιός είχε αποκαλύψει πως το βαθύτερο ρήγμα στη σχέση τους έγινε όταν εκείνη αποφάσισε, χωρίς να τον ρωτήσει, να διακόψει την εγκυμοσύνη στο πρώτο τους παιδί. Μετά από τρία χρόνια ήλθε και το τέλος του γάμου τους.

Ο μεγάλος έρωτας με τη γυναίκα του

Την πραγματική αγάπη, που πάντα αναζητούσε, τη βρήκε στις αρχές του ’70 στη Ρώμη, κατά τα γυρίσματα άλλης μιας ταινίας. Ήταν η γαλλικής καταγωγής καλλονή Μπέτσι, το μοντέλο της Σανέλ που κοσμούσε τα ξένα περιοδικά μόδας. Οι δυο τους θα παντρευτούν την επόμενη χρονιά και θα αποκτήσουν δύο παιδιά, τον Ραφαέλο και τη Μαρίζα.

«Με την Μπέτσι ποτέ δεν είχαμε συγκρούσεις. Δεν είχε την πονηριά που έχουν κάποιες Ελληνίδες. Ήταν πολύ σίγουρη για τον εαυτό της», είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Η οικογένεια του ήταν το παν για εκείνον. Έτσι, όταν η κρίση στον ελληνικό κινηματογράφο τον συμπαρέσυρε αναγκαστικά, δε δίστασε να βγει για άλλη μια φορά στη βιοπάλη για να θρέψει τη φαμίλια του.

«Δεν ένιωθα μειονεκτικά ή περίεργα. Αρκούσε που είχαν γάλα τα παιδιά μου και μια σόμπα για να ζεσταίνονται», είχε δηλώσει.

 Η ήρεμη ζωή στο κτήμα του και η γιόγκα

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, ο ηθοποιός θα κάνει το μεγάλο come back, μέσα από την τηλεόραση αυτή τη φορά, όπου ενσαρκώνει τον Λεωνίδα Άρχο στην «Καλημέρα Ζωή» του Νίκου Φώσκολου. Παράλληλα εμφανίζεται και στη «Λάμψη». Η επιτυχία είναι μεγάλη.

Ο Φαίδων Γεωργίτσης με τα χρήματα που κέρδισε από τις σειρές, αποφάσισε να φτιάξει το δικό του ησυχαστήριο στο Κορωπί. Ένα υπέροχο κτήμα, όπου μόνος έκτισε με τα χέρια του έναν αμφιθεατρικό χώρο («Κεκρωπία») και συχνά πυκνά στέγαζε τόσο δικές του θεατρικές δουλειές όσο και άλλους θιάσους. Ένα θεατράκι για το οποίο καμάρωνε πολύ.

Εκεί, στο κτήμα του απολάμβανε την απομόνωσή του. Και τις ασκήσεις γιόγκα. Άλλωστε, η γιόγκα αποτέλεσε για τον Φαίδωνα Γεωργίτση μία μεγάλη αγάπη, που μπήκε στη ζωή του το 1961, όταν είχε γνωρίσει ένα γιόγκι και μαζί του είχε περάσει ένα ολόκληρο καλοκαίρι, όπου έτρωγαν πέντε φορές την ημέρα σκέτο ρύζι κι έκαναν ασκήσεις. Μάλιστα, ο ηθοποιός ετοιμαζόταν να φύγει για τα Ιμαλάια αλλά ένας τραυματισμός τον έκανε να αλλάξει γνώμη.

Ο ηθοποιός πριν έναν μήνα περίπου γιόρτασε τα τελευταία γενέθλια της ζωής του. Ο θάνατος του στα 80 του χρόνια, σκόρπισε θλίψε σε όλο τον κόσμο.

 

 

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα