Η απολογία γνωστού παρουσιαστή στη δίκη: Υπόθεση σούσι και κοκαΐνη

Η απολογία γνωστού παρουσιαστή στη δίκη: Υπόθεση σούσι και κοκαΐνη

Με την απολογία γνωστού τηλεοπτικού παρουσιαστή συνεχίστηκε η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση εστιατορίου στην Αθήνα, όπου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, γινόταν εμπορία κοκαΐνης.
 
Την πλήρη άγνοια για τα όσα καταλογίζονται ότι έγιναν στο περιβόητο «σουσάδικο της κόκας», στο οποίο ήταν μέτοχος, δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ο γνωστός παρουσιαστής, κατά την απολογία του.
 
Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως η μόνη σχέση που είχε με το εστιατόριο του Κολωνακίου, που θεωρείται η έδρα μίας εγκληματικής οργάνωσης η οποία διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στο ελληνικό τζετ σετ, ήταν το γεγονός ότι έδωσε ένα αρχικό κεφάλαιο σε γνωστή ηθοποιό και επιχειρηματία, για να ξεκινήσει η επιχείρηση. «Δεν έλαβα ποτέ κέρδη. Μου είχε πει ότι απόσβεση γίνεται στα τρία χρόνια και τότε θα πάρω λεφτά. Δεν πήρα μια ούτε ένα ευρώ μέχρι σήμερα», τόνισε λέγοντας πως ο ίδιος κατέβαλε το ποσό των 60.000 ευρώ για να μπει μέτοχος στο εστιατόριο. Όπως ανέφερε, δεν είχε εμπλοκή ούτε με την οικονομική διαχείριση του μαγαζιού ούτε και με την οργάνωσή του, τονίζοντας ότι επί της ουσίας βρισκόταν εκεί μόλις μία με δύο φορές του μήνα προκειμένου να φάει μαζί με φίλους του.
 
Επισήμανε δε απολογούμενος ότι ο ίδιος δεν γνώριζε τίποτα για ενδεχόμενη διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και ότι αν είχε την παραμικρή ιδέα θα είχε απομακρυνθεί από την επένδυση, αφού η εμπλοκή του ονόματός του μόνο κακό του έκανε. «Αν είχα ακούσει το παραμικρό θα έλεγα ακαριαία ότι σταματάω και θα έφευγα», υπογράμμισε πρόσθεσε πως «πλέον δεν θα άνοιγε μαγαζί ούτε με τη μητέρα του». Τέλος, ισχυρίστηκε πως η εμπλοκή του στην υπόθεση μόνο κακό του έχει κάνει, διότι έχει πληγεί επαγγελματικά. «Έχω πικρία από αυτή την ιστορία αλλά δεν είναι για το οικονομικό. Με πείραξε όλο αυτό που έγινε, δεν βρίσκομαι εδώ σήμερα για τα χρήματα που έχασα, αλλά για την κατηγορία που αντιμετωπίζω. Βρέθηκα για πρώτη φορά σε φυλλάδες, σε εφημερίδες, δεν παρουσίασα για πρώτη φορά μία εκδήλωση, όπως κάθε χρόνο», κατέθεσε χαρακτηριστικά.
 
Τα «κεράσματα»
Αντίστοιχη υπερασπιστική γραμμή είχε και ο επίσης μέτοχος του καταστήματος ο οποίος φέρεται ως ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης. Κι αυτός αρνήθηκε ότι υπήρξε συντονισμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από το εστιατόριο του. Μάλιστα, ήταν κάθετος στο ότι ο συγκατηγορούμενός του και παρουσιαστής δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση, δηλώνοντας: »κόβω το κεφάλι μου ότι δεν έχω καμία σχέση με ναρκωτικά».
 
Επιχειρώντας να ανατρέψει την κατηγορία που τον βαραίνει, ισχυρίστηκε πως ο ίδιος είναι χρήστης , ωστόσο οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι δεν είχαν σχέση, αλλά καμιά φορά δέχονταν «κεράσματα». «Το μαγαζί πήγαινε πολύ καλά έρχονταν διάσημοι, πολιτικοί και αλλά πρόσωπα, έγινε ξακουστό σε όλη την Ελλάδα, έχει τύχει να κεράσω (σ.σ. ναρκωτικές ουσίες) θαμώνες. Με έπαιρναν τηλέφωνο μου έλεγαν που θα είσαι το βράδυ, τους έλεγα στο μαγαζί και μου έλεγαν πάρε και κάτι να πιούμε(...) δεν το κάναμε έτσι που να γίνεται αντιληπτό. Δεν ισχύει η κατάθεση που έχει δοθεί στην ανάκριση ότι πήγαινα στα τραπέζια κι έλεγα «αν θέλετε κάποιο ναρκωτικό το έχουμε» υποστήριξε προσθέτοντας πως «ήμασταν μια παρέα που κάναμε όλοι μαζί χρήση, ευτυχώς που έγινε αυτό και σταμάτησα.

 

Πηγή: news247.gr
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα