Ο Γιάννης Ζουγανέλης δέχθηκε μήνυση για ρατσιστικές δηλώσεις. Βίντεο

Ο Γιάννης Ζουγανέλης δέχθηκε μήνυση για ρατσιστικές δηλώσεις. Βίντεο

Νομικά προβλήματα για τον Γιάννη Ζουγανέλη εξαιτίας τηλεοπτικών του δηλώσεων.

Η εμφάνιση του Γιάννη Ζουγανέλη στις 19 Δεκεμβρίου στην εκπομπή Τι Λέει; του Alpha είχε προκαλέσει αντιδράσεις εξαιτίας δηλώσεων του αγαπητού κωμικού για το μεταναστευτικό ζήτημα. Τώρα οι δηλώσεις του αυτές φαίνεται πώς παίρνουν ακόμα μεγαλύτερη διάσταση αφού έγιναν η αιτία να κατατεθεί εναντίον του μηνυτήρια αναφορά από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι .

«Να πω μια αλήθεια, ο Έλληνας μετανάστης δεν έχει καμία σχέση με τους μετανάστες που βλέπουμε εδώ πέρα και φιλοξενούμε εμείς. Καμία σχέση! Να σε φιλοξενήσω αλλά να μου πατήσεις το κεφάλι μέσα στο σπίτι μου; Όχι, δεν το θέλω. Πρέπει κάποια στιγμή να λέμε την αλήθεια. Τσακώθηκα με μετανάστη γιατί όταν τους πήγαμε κάποια στιγμή για να φάνε, εγώ ήμουν αυτός που επιλέχθηκε για να μοιράζω σαλάτες και ένας μου την πετάει και μου λέει «χούμους». Ε, του την έφερα στο κεφάλι! Δεν καταλαβαίνω Χριστό», είχε πει ο Γιάννης Ζουγανέλης στην εκπομπή.

Την είδηση κοινοποίησε στο Facebook ο Παναγιώτης Δημητράς του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ). Ο ίδιος γράφει χαρακτηριστικά προς το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας: «Κυρίες/Κύριοι Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, με αντικείμενο δήλωση του ηθοποιού Γιάννη Ζουγανέλη όπου αντιπαραβάλει ρατσιστικά τους Έλληνες μετανάστες στο εξωτερικό με τους μετανάστες στην Ελλάδα», παραβάλλοντας στη συνέχεια το video της εκπομπής.

 «Καμιά φορά οι επιλογές των ανθρώπων, ναι ακόμα και αυτών που πεθαίνουν της πείνας, δε γίνονται με βάση τη γεύση αλλά τη συνήθεια, την παράδοση και τη θρησκεία. Η τροφή εξάλλου εκτός από ανθρώπινη ανάγκη επιβίωσης είναι και κουλτούρα απ’ όποια χώρα και αν προέρχεσαι. Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας καθώς και να μας ενημερώσετε για τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα δώσετε στη μήνυση αυτή» καταλήγει η αναφορά.

ladylike

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ShowBiz

-
Σχολιάστε το άρθρο: