Πέθανε η αγαπημένη ηθοποιός - τραγουδίστρια Μαριάννα Τόλη

Πέθανε η αγαπημένη ηθοποιός - τραγουδίστρια Μαριάννα Τόλη

 Η Μαριάννα Τόλη σπούδασε ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκι στην Αμερική και κλασικό και μοντέρνο χορό στο Λονδίνο. Στην Ελλάδα ακολούθησε κλασικό τραγούδι και τέλειωσε τη δραματική σχολή του Εθνικού, ενώ άρχισε την καριέρα της συμμετέχοντας στη «Λυσιστράτη» στην Επίδαυρο.
Είχε αρκετές δισκογραφικές επιτυχίες, ενώ το 1977 πήρε μέρος στη Γιουροβίζιον με το «Μάθημα Σολφέζ» του Γιώργου Χατζηνάσιου. Έπαιξε σε πολλά μιούζικαλ, όπως στα «Άννυ», «Ίρμα», «Σικάγο», υπήρξε δε η αντικαταστάτρια της Αλίκης Βουγιουκλάκη στο «Εβίτα». Επίσης πρωταγωνίστησε στις ταινίες «Γλυκιά ζωή» του Μιχάλη Κακογιάννη και «Ρόδινα ακρογιάλια» του Ευθύμιου Χατζή.

Την περίοδο 2001-2003 ήταν διευθύντρια στο Παιδικό Στέκι του Εθνικού, ενώ το 2005 πρωταγωνίστησε σε παγκόσμια πρώτη στο έργο του Τενεσί Γουίλιαμς «Η κυρία Στόουν». Επίσης, για τρία χρόνια είχε εκπομπή στη ΝΕΤ με τίτλο «Μουσικές Μεταμφιέσεις». Επιπλέον, είχε μεταφράσει βιβλία και είχε γράψει αμέτρητους στίχους για τα παιδικά έργα που είχε ανεβάσει.

Σαν είδηση βόμβα έσκασε στον καλλιτεχνικό κόσμο ο θάνατος της Μαριάννας Τόλη.

Η ίδια έδωσε μία σκληρή μάχη με τον καρκίνο, χωρίς να βγει νικήτρια αφήνοντας σήμερα την τελευταία της πνοή.

Η αγαπημένη ηθοποιός και τραγουδίστρια τον Ιανουάριο του 2018 έδωσε μία εκ βαθέων συνέντευξη στο περιοδικό People και τη Νάνσυ Παραδεισανού.

Η Μαριάννα Τόλη, τον Οκτώβριο του 2007, έχασε το σύζυγό της Γιώργο Χάινε και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε αυτό το δυσάρεστο γεγονός. «Ήμασταν μαζί πάνω από είκοσι χρόνια και υπήρξε αρμονία μεταξύ μας. Ίσως γιατί σαν γυναίκα μιας διαφορετικής εποχής είχα μάθει να κάνω και κάποια βήματα πίσω για να μου μένει χρόνος να φροντίζω την οικογένειά μου. Είναι δύσκολο στην εποχή μας, όπου η γυναίκα προσπαθεί με πάθος να ανακτήσει τα δικαιώματά της, να κρατηθούν οι λεπτές ισορροπίες σε ένα γάμο. Ο άντρας στην ουσία είναι ένα μεγάλο παιδί, αλλά δεν θέλει να τον αντιμετωπίζουμε έτσι. Κι έτσι ένας επιτυχημένος γάμος είναι δύο ρόλοι που παίζονται με επιτυχία. Είμαι τυχερή που ο σύζυγός μου αγαπούσε τόσο τη δουλειά μου. Ήταν βαθιά μορφωμένος άνθρωπος και η τέχνη ήταν και δική του ανάγκη» τονίζει για την ισορροπία που κράτησε ανάμεσα σε καριέρα και οικογένεια»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα