Σκληρή απάντηση στην Ακρίτα για τα σχόλια στην παράσταση Γοργόνες και Μάγκες

Αρνητικά σχολίασε η Έλενα Ακρίτα την παράσταση «Γοργόνες και Μάγκες», με τον Γιώργο Βάλαρη να απαντά άμεσα στη δημοσιογράφο και συγγραφέα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό DownTown, ο επιχειρηματίας αναφέρει - μεταξύ άλλων- ότι αφενός η Έλενα Ακρίτα δεν έχει παρακολουθήσει την παράσταση την οποία κατακρίνει και αφετέρου δεν υπήρξε ούτε η ίδια πιστή στις πεποιθήσεις της, καθώς κι εκείνη υπήρξε τόσο στο σανίδι όσο και στην τηλεόραση και μάλιστα, σε εμπορικά λαϊκά θεάματα.

Διαβάστε παρακάτω απόσπασμα της συνέντευξης

Η Έλενα Ακρίτα, σε πρόσφατο post της στο facebook, χαρακτήρισε την παραγωγή σας «Γοργόνες και Μάγκες» trash. Σας ενόχλησε αυτό;

Με ενόχλησε γιατί δεν δέχομαι κριτική από ανθρώπους που δεν έχουν δει την παράστασή μου και που χρησιμοποιούν το βήμα τους δημόσια για να κάνουν κακοπροαίρετη κριτική. Η ιστορία έδειξε πως το «Γοργόνες και Μάγκες» ήταν μια λαοφιλής παράσταση με πολλά βραβεία και μόνο trash δεν είναι.

Γιατί πιστεύετε ότι έχει υπάρξει αυτή η κριτική;

Δυστυχώς, υπάρχει ένας δηθενισμός στο θέατρο. Υπάρχουν διαχωρισμοί μεταξύ έντεχνου και λαϊκού. Για μένα υπάρχουν ποιοτικές και μη ποιοτικές παραστάσεις, σε όλους τους χώρους και σε όλα τα είδη. Αυτές είναι απόψεις που ειδικά καλλιεργημένοι άνθρωποι δεν θα έπρεπε να έχουν. Δεν υπάρχει πνευματική ελίτ που να καθοδηγεί, υπάρχει ένα γενικότερο μαζικό συνονθύλευμα τάσεων, απόψεων και πεποιθήσεων. Και για να ολοκληρώσω για το θέμα που έχει προκύψει, ούτε η ίδια η Έλενα Ακρίτα υπήρξε πιστή στις πεποιθήσεις της απ’ ότι φαίνεται, καθώς κι εκείνη υπήρξε στο σανίδι και στην τηλεόραση σε εμπορικά λαϊκά θεάματα

 

topontiki

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ