Τζέσυ Παπουτσή: Θλίψη για τον θάνατο της ηθοποιού. Συγκινητικά τα μηνύματα

Τζέσυ Παπουτσή: Θλίψη για τον θάνατο της ηθοποιού. Συγκινητικά τα μηνύματα

Έφυγε από τη ζωή η Τζέσυ Παπουτσή χθες τo απόγευμα σε ηλικία 62 ετών. Το πιο γελαστό κορίτσι του θεάτρου έφυγε από τη ζωή την πρώτη ημέρα του Ιουλίου βυθίζοντας τους ανθρώπους της, αλλά και πλήθος καλλιτεχνών που συνεργάστηκαν και τη θαύμασαν ως ηθοποιό, αλλά και ως άνθρωπο.

Η Τζέσυ Παπουτσή έπασχε από μηνιγγίωμα, όγκο στον εγκέφαλο δηλαδή, και μάλιστα πριν 3 ημέρες είχε υποβληθεί σε εγχείρηση στο Γ. Γεννηματάς. Ωστόσο η βεβαρημένη υγεία της δεν άντεξε και πέθανε το απόγευμα της Κυριακής.

Η Τζέσυ Παπουτσή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Για πάνω από τριάντα χρόνια δούλεψε στο Εθνικό Θέατρο, ενώ τα χρόνια της στη θεατρική σκηνή ξεπερνούν τις τέσσερις τετραετίες. Η πρώτη της συνεργασία με το Εθνικό ήταν στους «Bατράχους» του Αριστοφάνη το 1973 σε σκηνοθεσία Αλέξη Σολομού. Από τότε συμμετείχε σε πολλά έργα της πρώτης κρατικής σκηνής της χώρας. Ξεχώρισε για τις ερμηνείες της στις παραστάσεις «Δον Κάρλος» (1975) και «Μήδεια» (1977) σε σκηνοθεσία Αλέξη Σολομού.

Το 1980 ενσαρκώνει τη γυναίκα του Δικαιόπολι στους «Αχαρνής» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Κώστα Μπάκα, ενώ εννέα χρόνια μετά ο ίδιος σκηνοθέτης θα την επιλέξει στις «Θεσμοφοριάζουσες» (1989) ως τη Γυναίκα Κήρυκα και θα καταχειροκροτηθεί από το κοινό του Αρχαίου Θεάτρου Επιδαύρου.

Οι δύο τελευταίες παραστάσεις της στο Εθνικό ήταν «Η τρελή του Σαγιώ» σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη (2003) και η κωμωδία «Ποια Ελένη;» των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα (2004).

Τα τελευταία χρόνια η Τζέσυ Παπουτσή έπαιζε κυρίως κωμικούς ρόλους. Το 2015 έπαιξε στην παράσταση «Χωρίζουμε λέμε…» των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου, ενώ ακολούθησαν ρόλοι στις παραστάσεις «Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος» του Γιώργου Καραμήχου και «Cavewoman» του Κωνσταντίνου Κυριάκου. Τη σεζόν 2016-2017 πρωταγωνιστούσε στη φαρσοκωμωδία «Πετάει, πετάει… boeing, boeing» σε σκηνοθεσία του Γιώργου Βάλαρη.

Η παρουσία της στην τηλεόραση και το σινεμά ήταν επίσης πλούσια, καθώς διακρίθηκε για το κωμικό ταλέντο της και την πληθωρική της παρουσία. Αγαπήθηκε για τη συμμετοχή της σε παραγωγές όπως «Οι μικρομεσαίοι», «Πάτερ ημών», «Safe sex», «7 θανάσιμες πεθερές», «Το κόκκινο δωμάτιο», «Οι Στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη».

Για τη μεγάλη της αγάπη, το θέατρο, είχε δηλώσει σε συνέντευξή της: «Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια δεν έχω χάσει σεζόν. Την ώρα που βγαίνω στη σκηνή λες και γίνεται κάτι μαγικό. Οσο μεγαλώνω, πάντως, μεγαλώνουν η ευθύνη και το τρακ». Η ηθοποιός δεν φοβήθηκε για τη ζωή της.

«Πιστεύω ότι η ώρα του κάθε ανθρώπου είναι προκαθορισμένη», είχε δηλώσει η Τζέσυ Παπουτσή όταν είχε ερωτηθεί για το πρόβλημα υγείας της. Είχε μάλιστα εξομολογηθεί: «Είχα ένα μηνιγγίωμα στο κεφάλι έξι εκατοστά. Επιασα ένα εξόγκωμα στο κεφάλι μου και λέω θα είναι από περούκα. Πήγα, έκανα εξετάσεις και μου λέει ο γιατρός “αποκλείεται να είναι δικές σου”, γιατί δεν είχα κανένα σύμπτωμα». Οσον αφορά στο λόγο που κράτησε το πρόβλημα υγείας της μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, η ίδια είχε εξηγήσει διακριτικά: «Δεν μαθεύτηκε γιατί δεν ήθελα εγώ. Συνέβη πριν από δύο τρία χρόνια. Τώρα το λέω γιατί η πρόληψη είναι η καλύτερη ιατρική. Πήγα έξω και δεν το ήξερε κανείς, μόνο η μάνα μου και η οικογένειά μου. Δεν ήθελα ο κόσμος να αναστατωθεί. Για δεκατέσσερις μέρες έκανα τις εγχειρήσεις και γύρισα. Οπως πήγα, έτσι ήρθα».

Η Τζέσυ Παπουτσή έχει αποκτήσει έναν γιο, τον Γιώργο, από τον πρώτο της σύζυγο, τον ηθοποιό Θάνο Καληώρα. Από το 2008 είναι παντρεμένη με τον ηθοποιό και στιχουργό Γιάννη Μάνιο. Η είδηση του θανάτου της σκόρπισε θλίψη στην καλλιτεχνική κοινότητα και όχι μόνο.

«Τζέσυ Παπουτσή, νωρίς έφυγες από κοντά μας. Θα θυμόμαστε το τρανταχτό σου γέλιο στις πλατείες του θεάτρου. Το ακούγαμε μες στο σκοτάδι και λέγαμε “είναι κι η Τζέσυ εδώ”, έγραψε η Ελενα Ακρίτα στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.

Οι στενές φίλες και συνάδελφοί της, Μάρθα Καραγιάννη και Ντόρα Δούμα, την αποχαιρέτησαν όπως την αποκαλούσαν: «Τζεσάρα μας, καλό ταξίδι. Για μας θα είσαι πάντα κοντά μας, σε αγαπούσαμε και θα σε αγαπάμε πάντα».

Σημειώνουμε ότι μέχρι χθες αργά το βράδυ δεν είχε γίνει επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την κηδεία της ηθοποιού.

Σε παλαιότερη συνέντευξή της το 2014 είχε εξομολογηθεί στην εκπομπή «JOY» του ΣΚΑΪ:

«Είχα ένα μηνιγγίωμα στο κεφάλι, έξι εκατοστά. Έπιασα ένα εξόγκωμα στο κεφάλι μου και λέω «θα είναι από περούκα»… Πήγα έκανα εξετάσεις και μου λέει ο γιατρός «αποκλείεται να είναι δικές σου!», γιατί δεν είχα κανένα σύμπτωμα. Ο γιατρός μου είπε να πάω στο Newcastle στην Αγγλία».

Η Τζέσυ Παπουτσή εξήγησε γιατί δεν έμαθε κανείς για το πρόβλημά της: «Δεν μαθεύτηκε, γιατί δεν ήθελα εγώ. Συνέβη πριν δύο–τρία χρόνια. Τώρα το λέω γιατί η πρόληψη είναι η καλύτερη ιατρική. Πήγα έξω και δεν το ήξερε κανείς, μόνο η μάνα μου και η οικογένειά μου. Δεν ήθελα ο κόσμος να αναστατωθεί. Για δεκατέσσερις μέρες έκανα τις εγχειρήσεις και γύρισα. Όπως πήγα, έτσι ήρθα».

Η ηθοποιός αφηγήθηκε με το χαρακτηριστικό της χιούμορ όλο αυτό που βίωσε και τόνισε: «Πιστεύω ότι η ώρα του κάθε ανθρώπου είναι προκαθορισμένη».

Η είδηση ότι «έφυγε» η αγαπημένη ηθοποιός Τζέσυ Παπουτσή σκόρπισε θλίψη σε όλους τους ανθρώπους του θεάτρου και του κινηματογράφου που συνεργάστηκαν επί χρόνια μαζί της, αλλά και σε πολλούς άλλους που την είχαν απλά απολαύσει στη σκηνή ή στην οθόνη.

Πολλοί από αυτούς ένιωσαν την ανάγκη να γράψουν μερικά λόγια για την Τζέσυ Παπουτσή στα social media.

Συντετριμμένη η Φόνσου από τον θάνατο της Τζέσυς Παπουτσή

 

Τζέση, πέταξες μακριά.. είσαι πάντα στην καρδιά μου ευγενική ψυχή #rip #tzesipapoutsi

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη vasiapanagopoulou (@vasia.panagopoulou) στις1 Ιούλ, 2018 στις 10 :24 πμ PDT

με πληροφορίες από ελεύθερο τύπο

 

ΓΙΑΤΙ ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ , ΓΙΑΤΙ ;;;

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yannis Aivazis (@yannisaivazis) στις1 Ιούλ, 2018 στις 10:35 πμ PDT

 

Μεγαλη καρδια, Ψυχουλα μας Καλο σου ταξιδι!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @ alexis_kostalas στις1 Ιούλ, 2018 στις 11:32 πμ PDT

 

Αγκαλιά στα πόδια σου πάνω θα με έχεις πάντα

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Manos Ioannoy (@manos_ioannoy) στις1 Ιούλ, 2018 στις 2:27 μμ PDT

ext/javascript" src="//www.instagram.com/embed.js" defer="defer">

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα