Αγνωστη ιστορία: Η κατάρρευση της πριγκίπισσας Νταϊάνα και η αδιαφορία του Κάρολου

Ήταν το 1991 που η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν απελπισμένη για την αναζωπύρωση της σχέσης του Καρόλου με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς. Οι μυστικές κασέτες που ηχογράφησε αποκαλύπτουν την πρώτη απόπειρα αυτοκτονίας της ενώ ήταν τεσσάρων μηνών έγκυος και την απόλυτη απελπισία στον γάμο της.

Η αδικοχαμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα μετά την αναθέρμανση του ειδυλλίου του Καρόλου με την Καμίλα πήρε την απόφαση να καταγράψει τις εσωτερικές της σκέψεις για τον συγγραφέα Andrew Morton που έγραψε το βιβλίο «Diana: Her True Story». Μόνη προϋπόθεση να μην αποκάλυπτε την εμπλοκή της.

Στις ηχογραφήσεις κατέθετε την καταστροφική αλήθεια για τον τερματισμό του γάμου της και τη μιζέρια στη βασιλική οικογένεια. Τώρα 20 χρόνια μετά τον θάνατό της το βιβλίο αναδημοσιεύεται με τις μεταγραφές των ηχογραφήσεών της.

Στο τρίτο απόσπασμα που δημοσιεύει η Dailymail η Νταϊάνα θυμάται την παραμονή της στο Sandringham τον Ιανουάριο του 1982.

Ήταν τεσσάρων μηνών έγκυος στον πρίγκιπα Γουίλιαμ και έπεσε κάτω από τη σκάλα για να τραβήξει την προσοχή του συζύγου της και να την ακούσει. Είχα πει στον Κάρολο ότι αισθανόμουν τόσο απελπισμένη που έκλαιγα συνέχεια. Με είπε γκρινιάρα και ότι δεν πρόκειται να κάτσει να με ακούσει.

«Πάντα μου το κάνεις αυτό. Πάω για ιππασία τώρα. Έτσι έπεσα από τις σκάλες. Η Βασίλισσα βγήκε έξω τρομοκρατημένη. Έτρεμε. Είχε φοβηθεί πολύ. Ήξερα ότι δεν θα χάσω το μωρό αν και είχα μελανιάσει αρκετά στο στομάχι. Όταν επέστρεψε, ξέρεις, ήταν απλά απορριπτικός. Συνέχισε για την πόρτα και έφυγε».

«Ήξερα τι δεν πήγαινε καλά αλλά κανένας γύρω μου δεν με καταλάβαινε. Χρειαζόμουν ξεκούραση και φροντίδα μέσα στο σπίτι μου για να κατανοήσουν οι άνθρωποι το μαρτύριο και την αγωνία μέσα στο κεφάλι μου. Ήταν μια απεγνωσμένη κραυγή για βοήθεια. Δεν είμαι κακομαθημένη. Απλά χρειαζόμουν καιρό για να προσαρμοστώ στη νέα μου θέση. Δεν ξέρω τι έλεγε ο άντρας μου στη βασίλισσα. Σίγουρα της είπε για τις βουλιμικές μου κρίσεις. Και εκείνη είπε σε όλους ότι αυτός ήταν ο λόγος που ο γάμος μας διαλύθηκε. Οι διατροφικές μου διαταραχές και πόσο δύσκολο πρέπει να ήταν για τον Κάρολο».

Ο πρίγκιπας Φίλιππος στεκόταν στο πλευρό του γιου του. Στη διάρκεια ενός άγριου καβγά με την Νταϊάνα, ο Κάρολος είπε ότι ο πατέρας του συμφώνησε αν ο γάμος δεν τραβούσε μετά από 5 χρόνια να επιστρέψει στις παλιές του συνήθειες.

«Ήταν στην Expo του '86 που λιποθύμησα. Δεν είχε λιποθυμήσει ποτέ στη ζωή μου. Περπατούσαμε για ώρες, δεν είχαμε καθόλου φαγητό και πιθανότατα δεν είχα φάει καθόλου αρκετές μέρες. Όταν λέω αυτό, εννοώ το φαγητό που κρατούσα μέσα μου. Θυμάμαι να περπατάω και να αισθάνομαι φριχτά. Δεν τολμούσα να πω σε κανέναν ότι ένιωθα έτσι. Έβαλα το χέρι μου στον ώμο του άντρα μου και είπα: αγάπη μου, νομίζω ότι θα καταρρεύσω. Τότε λιποθύμησα.

Ο David Roycroft και η Anne Beckwith-Smith με πήγαν σε ένα δωμάτιο. Ο σύζυγός μου με μάλωσε. Είπε ότι θα μπορούσα να έχω λιποθυμήσει κάπου ήσυχα, πίσω από μια πόρτα. Ήταν όλο πολύ ντροπιαστικό. Το επιχείρημά μου ήταν ότι δεν ήξερα τίποτα για λιποθυμίες. Ενώ με βοηθούσαν ο David και η Anne, ο Κάρολος γυρνούσε στην έκθεση. Με άφησε μόνη μου. Επέστρεψα στο ξενοδοχείο και έκλαιγα».

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα