Ήταν ένας ή δύο οι σεισμοί στην Ηλεία; Γιατί έγινε το λάθος;

Ήταν ένας ή δύο οι σεισμοί στην Ηλεία; Γιατί έγινε το λάθος;

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ 23 χιλιόμετρα ανατολικά των Στροφάδων ταρακούνησε την Ηλεία και την Μεσσηνία, ενώ έγινε αισθητός ακόμη και στην Αττική. Αρχικά το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο έδινε ότι υπήρξε και δεύτερος σεισμός μεγέθους 5,6 Ρίχτερ. Τελικά όμως, δεν υπήρξε διπλός σεισμός, αλλά μόνο ένας.

Όπως εξήγησε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος στο enikos.gr, «το θρίλερ τελείωσε με καθυστέρηση 20 λεπτών. Αρχικά στην ιστοσελίδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου φαινόταν να έχουν γίνει δύο σεισμοί 5,6 και 5,7 Ρίχτερ, όμως τελικά έγινε λάθος και υπήρξε ένας σεισμός 5,7 Ρίχτερ. Νωρίτερα υπήρξε μία δόνηση 4,5 Ρίχτερ η οποία ήταν προσεισμός».

Ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε αφήνοντας αιχμές για το «μπέρδεμα» που έγινε ότι «είμαστε σε μια εποχή που στην Ιαπωνία τα τρένα σταματούν αυτόματα σε περίπτωση σεισμού και εδώ ανακοινώνουμε δύο σεισμούς. Πρόκειται για τεχνικό λάθος, αλλά και αυτό κάποιος πρέπει να το λύσει».

«Πρόκειται για περιοχή που δίνει μεγάλα μεγέθη σεισμών»
Ως προς τον σεισμό των 5,7 Ρίχτερ ο σεισμολόγος τόνισε ότι «είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο του Κυπαρισσιακού Κόλπου, ευτυχώς μακριά από κατοικημένες περιοχές της Ηλείας και της Μεσσηνίας».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «είναι σημαντικό το μέγεθος και γι’ αυτό έγινε αισθητός ακόμη και στην Αττική. Πρέπει να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του φαινομένου καθώς πρόκειται για μια περιοχή που δίνει μεγάλα μεγέθη σεισμών. Θυμίζουμε ότι το 2018 είχε κάνει 6,8 Ρίχτερ».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα