Έρχεται η αναγνώριση προσώπου και στα αυτοκίνητα

Έρχεται η αναγνώριση προσώπου και στα αυτοκίνητα

Η Continental παρουσίασε ένα καινοτόμο σύστημα αναγνώρισης προσώπου που φέρνει επανάσταση στην αλληλεπίδραση των χρηστών με τα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με το newsbomb, σε αντίθεση με τα παραδοσιακά κλειδιά, η τεχνολογία αυτή επιτρέπει στους εξουσιοδοτημένους χρήστες να ξεκλειδώνουν τις πόρτες, να βάζουν μπροστά τα αυτοκίνητά τους, ακόμη και να πραγματοποιούν απρόσκοπτα αγορές.

Αλλά για όλα αυτά ίσως να έχετε ακούσει πολλά. Ωστόσο, αυτό που διαφοροποιεί το σύστημα της Continental, η οποία πέρα από τα ελαστικά είναι και ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές ηλεκτρονικού εξοπλισμού στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, είναι η χρήση αόρατων καμερών, παρέχοντας μια διακριτική αλλά και ιδιαίτερα ασφαλή εμπειρία για τους χρήστες.

Για το ξεκλείδωμα της πόρτας, μια διακριτική κάμερα ενσωματωμένη στη μεσαία κολόν αναγνωρίζει τους εξουσιοδοτημένους χρήστες, παρέχοντάς τους πρόσβαση χωρίς την ανάγκη χρήσης φυσικών κλειδιών.

Επιπλέον, μια κάμερα που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι διασφαλίζει ότι μόνο εγκεκριμένα από το σύστημα άτομα μπορούν να εκκινήσουν το αυτοκίνητο, παρέχοντας ένα επιπλέον επίπεδο ασφαλείας.Αυτό το εξελιγμένο σύστημα προσφέρει επίσης δυνατότητες εξατομίκευσης, επιτρέποντας τη ρύθμιση ορισμένων δυνατοτήτων. Για παράδειγμα, μπορεί να περιορίσει την απόδοση του συστήματος πρόωσης του αυτοκινήτου για τους πιο νεαρούς και άπειρους οδηγούς.

Το καινοτόμο σύστημα αναγνώρισης προσώπου παρουσιάστηκε ανάμεσα σε μια πληθώρα τεχνολογικών εξελίξεων στη CES 2024 από την Continental, η οποία εξελίσσει πολλά νέα πρότζεκτ που θα χρησιμοποιούν προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη για πιο έξυπνα και ακόμη πιο ασφαλή αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα