Τσελέντης για Κορινθιακό: Η πρόβλεψή του για μεγαλύτερο σεισμό

Τσελέντης για Κορινθιακό: Η πρόβλεψή του για μεγαλύτερο σεισμό

Στον ρυθμό των Ρίχτερ βρίσκεται ο κορινθιακός κόλπος τις τελευταίες μέρες, γεγονός που προκαλεί ανησυχία όχι μόνο τους κατοίκους της περιοχής αλλά και τους σεισμολόγους.

Σε τελευταία του ανάρτηση ο Άκης Τσελέντης μιλά για την σεισμική δραστηριότητα της περιοχής αλλά συνιστά για ακόμα μια φορά ψυχραιμία.

Η ανάρτηση του Άκη Τσελέντη:

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ

Η μικροσεισμικότητα στο θαλάσσιο χώρο Β. του Ξυλόκαστρου συνεχίζεται και αυτό το 24ωρο (δείτε το χάρτη).

Η συγκεκριμένη περιοχή έχει δώσει στο παρελθόν αντίστοιχες ακολουθίες με μέγιστο μέγεθος μερικές φορές 4,8R. Αυτό να συμβεί το θεωρώ πιθανό..

Το γεγονός όμως ότι μιλάμε για τον Ανατ. Κορινθιακό ο οποίος έχει βεβαρυμένο σεισμικό ιστορικό και αυτή τη περίοδο έχουν συσσωρευτεί τάσεις πρέπει να ήμαστε προσεκτικοί.

Το Γεωδυναμικό έχει πυκνώσει το δίκτυο του στη περιοχή και έχει εγκαταστήσει δύο σύγχρονους σταθμούς Ραδονίου που παρακολουθεί επι 24ωρης βάσης.

 
Το Γεωδυναμικό συνεργάζεται με όλα τα Πανεπιστημιακά Σεισμολογικά εργαστήρια και με τον ΟΑΣΠ για τη βέλτιστη αξιοποίηση των μετρήσεων στα πλαίσια του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.

Μπορείτε να παρακολουθείτε ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ την εξέλιξη της ακολουθίας από τον ιστοχώρο του Γεωδυναμικού. https://www.gein.noa.gr

Παρακαλώ ΟΧΙ ΠΑΝΙΚΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ!

(**) Να ακούτε τους ειδικούς και όχι άτομα του «δήθεν» που δεν έχουν ούτε ενα σεισμογράφο στη περιοχή και σπεκουλάρουν για να «φανούν» επάνω στην αγωνία του κόσμου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, τις τελευταίες ώρες έχουν υπάρξει μικροδονήσεις στην περιοχή. Συγκεκριμένα, τις τελευταίες 12 ώρες, είχαμε 13 μικροδονήσεις: 1.9, 1.2, 1.3, 1.6, 1.9, 1.7, 2.5, 1.7, 1.8, 1.4, 1.4, 1.7, 2.3

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα